Samsung susţine că Galaxy S5 se vinde mai bine decât predecesorul model

Noul smartphone al grupului sud-coreean Samsung Electronics, Galaxy S5, se vinde mai bine decât predecesorul Galaxy S4, a declarat miercuri pentru Reuters vice-preşedintele Samsung, Yoon Han-kil.
Economica.net - mie, 16 apr. 2014, 14:29
Samsung susţine că Galaxy S5 se vinde mai bine decât predecesorul model

Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a lansat pe 11 aprilie Galaxy S5 într-un număr de 125 de ţări, dublu de faţă de numărul ţărilor în care a fost lansat S4, oferind în acelaşi timp reduceri semnificative de preţ şi pachete cadou în valoare de 600 de dolari. O lansare cu succes a modelului Galaxy S5 este crucială pentru Samsung, care a anunţat recent că se aşteaptă la al doilea trimestru consecutiv de scădere a profitului.

‘S5 se vinde mai rapid decât S4 până acum, chiar dacă este dificil să oferim cifre precise, deoarece suntem încă într-o fază preliminară’, a declarat Yoon Han-kil, adăugând însă că grupul sud-coreean se aşteaptă ca ‘vânzările de S5 să fie mult mai bune decât cele de S4’.

Chiar dacă Samsung Electronics nu a dezvăluit o ţintă de vânzări pentru S5, compania a vândut peste 10 milioane unităţi în prima lună de la lansarea predecesorului S4. Yoon Han-kil a estimat că S5 ar trebui să înregistreze rezultate mult mai bune.

Vice-preşedintele Samsung a mai spus că grupul sud-coreean lucrează la introducerea a cel puţin două smartphone-uri care utilizează sistemul său de operare Tizen. Primul, un model din zona superioară, ar urma să fie disponibil la finele celui de al doilea trimestru, urmând ca cel de al doilea model să vizeze zona de mijloc. Samsung vrea să-şi construiască propriul ecosistem în jurul Tizen pentru a-şi reduce dependenţa mare de sistemul de operare Android, dezvoltat de Google Inc, care este utilizat de majoritatea dispozitivelor mobile ale firmei sud-coreene.

Potrivit lui Yoon Han-kil, sistemul său de operare Tizen va trebui să fie utilizat de 15% din smartphone-urile Samsung pentru a putea fi considerat o platformă de succes. Samsung a lansat deja o serie de ceasuri inteligente care utilizează sistemul de operare Tizen, iar Yoon Han-kil a anunţat că firma va introduce şi un ceas inteligent care utilizează sistemul Android, precum şi o nouă versiune a dispozitivului Galaxy Note, în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics, Samsung a vândut în trimestrul patru al anului trecut un număr record de 86 milioane smartphone-uri, ceea ce i-a permis să-şi crească avansul faţă de grupul american Apple Inc. Firma de cercetare estimează că în perioada octombrie – decembrie 2013, cota de piaţă a Samsung a urcat la 29,6%, în timp ce Apple a controlat o cotă de piaţă de 17,6%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...