Samsung va reduce cu 25-30% numărul modelelor de smartphone-uri, pentru a concura cu producătorii chinezi

Grupul sud-coreean Samsung Electronics va reduce anul viitor numărul modelelor de telefoane mobile inteligente, ca parte a măsurilor de scădere a costurilor, în urma concurenţei venite din partea companiilor chineze Xiaomi, Huawei şi Lenovo, potrivit unui articol publicat, marţi, de publicaţia britanică 'Financial Times' (FT).
Economica.net - mar, 18 nov. 2014, 13:59
Samsung va reduce cu 25-30% numărul modelelor de smartphone-uri, pentru a concura cu producătorii chinezi

‘Samsung va reduce din 2015 numărul modelelor de smartphone-uri cu 25-30%, ceea ce va permite companiei să reducă preţul modelelor rămase’, a anunţat vicepreşedintele Samsung, Robert Yi, la un forum desfăşurat la New York, scrie Agerpres.

Revizuirea portofoliului de produse va majora eficienţa companiei, care se va concentra pe modele mai competitive, a apreciat Robert Yi, fără a da publicităţii numărul de smartphone-uri Samsung disponibile pe piaţă. În prezent, grupul sud-coreean se confruntă cu o concurenţă sporită din partea rivalului Apple, care a lansat iPhone 6, iar producătorii chinezi au lansat mai multe smartphone-uri ieftine.

Samsung şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa globală a telefoanelor mobile inteligente în trimestrul trei din 2014, dar cota sa de piaţă a scăzut de la 35% la 24,7%, conform datelor companiei Strategy Analytics, în timp ce cota de piaţă a Xiaomi, Huawei şi Lenovo este în creştere.

‘Este timpul ca firma să ia decizii şi să se concentreze pe câteva modele mai competitive, pentru a concura mai bine cu rivalele din China, care pot oferi produse similare la preţuri semnificativ mai scăzute. Marjele de profit vor fi în continuare afectate, deoarece Samsung încearcă să reducă preţurile şi să îmbunătăţească performanţele tehnice’, a apreciat analistul Chung Chang-won, de la Nomura.

Luna trecută, Samsung Electronics a anunţat că va demara o restructurare a gamei sale de smartphone-uri pentru a putea face faţă concurenţilor, după ce, în perioada iulie – septembrie 2014, profitul net înregistrat de cel mai mare producător mondial de telefoane mobile s-a înjumătăţit.

În trimestrul al treilea al acestui an, Samsung a înregistrat un profit net de 4.220 miliarde woni (4,01 miliarde de dolari, în scădere cu 48,7% de la 8.240 miliarde woni în perioada similară a anului trecut). De asemenea, profitul înregistrat de divizia de telefoane mobile a scăzut cu 73,9%, până la 1.750 miliarde de woni, cea mai slabă performanţă înregistrată în ultimii trei ani.

Vicepreşedintele Samsung, Kim Hyun-joon, a anunţat că firma intenţionează să îşi remanieze gama de smartphone-uri pe segmentul inferior, pentru a fi mai competitivă la capitolul preţ şi, în acelaşi timp, va utiliza componente de calitate ridicată pentru a-şi distinge produsele de cele ale rivalilor.

În trimestrul al treilea, Samsung a vândut un număr total de telefoane mobile de 102 milioane de unităţi, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri. Preţul mediu de comercializare a telefoanelor mobile s-a situat la 190 de dolari în trimestrul al treilea.

Analiştii sunt de părere că Samsung va fi nevoit să-şi sacrifice marjele de profit pentru a-şi proteja cota de piaţă. Dispozitivele ieftine sunt aşteptate să susţină creşterea pieţei globale de smartphone-uri în următorii ani, ceea ce înseamnă că va avea loc o tendinţă generală de migraţie spre preţuri medii de comercializare mai mici.

Te-ar mai putea interesa și
Obligațiunile Elefant emise în 2018 au ajuns la scadență. Compania rambursează integral suma pentru cele 76.514 de titluri emise atunci
Obligațiunile Elefant emise în 2018 au ajuns la scadență. Compania rambursează integral suma pentru cele 76.514 de titluri ...
Elefant Online a anunțat luni că va rambursa integral astăzi suma pentru cele 76.514 obligațiuni corporative emise în anul 2018 și ajunse la maturitate. Suma reprezintă principalul în valoare......
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Compania de consultanță în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions a anunțat luni startul târgului virtual de joburi ...
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit două oferte la licitația pentru proiectarea ...
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a anunțat luni că în urma alegerilor organizate ...