Sancţiuni Rusia: UE va împărtăşi responsabilitatea pentru eventualul eşec al armistiţiului – preşedinte Dumă

Uniunea Europeană va împărtăşi responsabilitatea pentru un eventualul eşec al armistiţiului în estul Ucrainei, în cazul în care scopul noilor sancţiuni împotriva Rusiei este de a da un semnal încurajator autorităţilor de la Kiev, a declarat miercuri preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Serghei Narâşkin, citat de agenţia de presă ITAR-TASS.
Economica.net - mie, 10 sept. 2014, 11:58
Sancţiuni Rusia: UE va împărtăşi responsabilitatea pentru eventualul eşec al armistiţiului - preşedinte Dumă

În condiţiile unui armistiţiu fragil în estul Ucrainei, Bruxellesul ‘nu a găsit nimic mai bun decât să proclame noi sancţiuni antiruse’, a opinat Narâşkin.

‘La ce fel de răspuns se aşteaptă autorii acestora? La un răspuns din partea Rusiei? Acest răspuns va urma în mod necesar şi noi i-am avertizat dinainte pe partenerii noştri’, a afirmat el.

‘Se pare că există încă un obiectiv (al sancţiunilor). De a da un semnal încurajator Kievului’, consideră liderul parlamentului rus, care consideră că autorităţile ucrainene se vor simţi încurajate să continue operaţiunea specială în estul ţării. Dacă aceasta se va întâmpla, UE trebuie să fie conştientă că îşi asumă o parte a responsabilităţii pentru orice eventual eşec al armistiţiului şi pentru toate consecinţele care decurg din aceasta, a avertizat Serghei Narâşkin.

Preşedintele Dumei de Stat a reiterat faptul că sancţiunile ‘nu sunt nimic mai mult decât un instrument flagrant de şantaj economic şi politic, care încalcă dreptul internaţional’.

UE a aprobat luni o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina, însă a precizat că amână pentru câteva zile punerea lor în aplicare, pentru a da timp Moscovei să-şi continue eforturile de pace.

Noua serie de sancţiuni, aprobată dar încă nepusă în practică, ar putea avea consecinţe negative asupra economiei UE, a estimat miercuri preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk. Cu toate acestea, ţările europene trebuie să dea dovadă de solidaritate în această problemă, a mai spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...