1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea afecta statele membre ale UE - Italia

Europa ar trebui să abordeze cu prudenţă problema sancţiunilor împotriva Rusiei, acestea putând afecta ţările membre ale Uniunii Europene (UE), a declarat ministrul italian de externe Federica Mogherini într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera, informează luni RIA Novosti.

24 mar, 2014 | Agerpres

'Realitatea este că suntem cu toţii interconectaţi. Dacă vom continua pe calea ruperii relaţiilor diplomatice, vom intra într-o lume de necontrolat', a afirmat şefa diplomaţiei italiene.

În opinia ministrului italian, Moscova şi Roma sunt legate prin relaţii economice foarte solide. În plus, Italia este cel mai mare importator de resurse energetice ruseşti, însă ar putea reduce consumul şi s-ar putea orienta către alţi furnizori.

Federica Mogherini a afirmat totodată că o rezolvare pe cale diplomatică a crizei din Ucraina este posibilă. Europa trebuie să se concentreze pe acordarea de ajutor pentru noile autorităţi ucrainene şi pe stabilirea unui dialog cu Moscova, care rămâne un partener important în cadrul G8 în pofida suspendării pregătirii summitului de la Soci.

'Dacă astăzi este inutil să ne reunim în format G8, acest lucru ar putea fi în schimb foarte util în următoarele câteva luni', a concluzionat ministrul italian de externe.

Ca măsură împotriva alipirii Crimeii la Rusia, Uniunea Europeană şi SUA au decis sancţiuni împotriva unor importanţi oficiali ruşi, între care şi apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin. În plus, pregătirile pentru summitul G8 care ar fi trebuit să aibă loc în vară la Soci au fost suspendate din cauza crizei din Ucraina.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO