Sanctuarul de urşi de la Zărneşti se va deschide din 2 iunie pentru turişti

Sanctuarul de urşi de la Zărneşti se va redeschide marţi, 2 iunie, pentru turişti, administratorii rezervaţiei pregătind, pentru protecţia vizitatorilor, o serie de măsuri de distanţare, după ce, în urmă cu o săptămână a fost redeschisă şi Rezervaţia de zimbri din Vama Buzăului, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 27 mai 2020, 10:42
Sanctuarul de urşi de la Zărneşti se va deschide din 2 iunie pentru turişti

„Ursuleţii vă aşteaptă să îi vizitaţi, începând de marţi, 2 iunie. Suntem pregătiţi pentru primii vizitatori, iar siguranţa şi sănătatea celor care calcă în pădurea ursuleţilor este o prioritate pentru noi. De aceea, am lucrat intens în aceste zile pentru ca toată lumea să fie în siguranţă”, a precizat administratorul Sanctuarului Libearty, Fundaţia Milioane de Prieteni, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, vor fi doar trei intrări, la orele 9,00, 10,00 şi 11,00 dimineaţa, iar numărul maxim de persoane în fiecare dintre acestea va fi 20, plus ghidul rezervaţiei.

Totodată, în magazinul de suveniruri va intra câte o familie sau un grup venit cu aceeaşi maşină, iar televizorul pe care rulează filmul de prezentare a fost instalat afară, pentru a evita intrarea în spaţii închise a persoanelor care nu fac parte din aceeaşi familie/grup de prieteni.

Vizita se va efectua doar în aer liber, pe trasee bine delimitate cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu fluxuri de vizitatori separate, a mai precizat sursa citată.

Administratorii Sanctuarului de la Zărneşti recomandă turiştilor cumpărarea de bilete online, pentru a evita formarea de cozi şi aglomerări, dar şi riscul de a nu mai găsi bilete la faţa locului.

Rezervaţia de zimbri din staţiunea turistică Vama Buzăului a fost redeschisă din 16 mai, în condiţii de siguranţă, aici turiştii urmând să aibă posibilitatea de a vedea patru pui născuţi în perioada stării de urgenţă. 

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...