Sanofi Romania transferă divizia de medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare către Opella Healthcare Romania SRL – o altă societate din grup

Sanofi Romania, unul dintre cei mai mari jucători din industria farmaceutică locală, transferă divizia "medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare" (Consumer Healthcare) către firma Opella Healthcare Romania SRL, la care compania (Sanofi) e asociat unic. Divizarea va produce efecte juridice încâpând cu 1 octombrie 2021, se arată în proiectul de divizare parţială a societăţii, obţinut de Economica.net.
Cristina Şomănescu - Dum, 27 iun. 2021, 22:20
Sanofi Romania transferă divizia de medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare către Opella Healthcare Romania SRL - o altă societate din grup

Proiectul de divizare parţială a societăţii Sanofi Romania a fost semnat la 19 mai 2021 de către Sanofi Romania SRL, în calitate de „societatea divizată”, şi Opella Healthcare Romania SRL, în calitate de „societatea beneficiară”, se arată în proiectul obţinut de Economica.net.

  • Opella Healthcare Romania SRL a fost înregistrată la Registrul Comerţului la 19 august 2020 şi e deţinută integral de Sanofi Romania SRL.
    Sanofi Romania SRL şi Opella Healthcare Romania SRL fac parte din grupul Sanofi.
    Sanofi Romania SRL integrează patru divizii distincte şi complementare: „îngrijire medicală generală”, „îngrijire medicală specializată”, „vaccinuri”, iar cea de-a patra divizie vizează „medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare” (Consumer Healthcare).

Proiectul de divizare parţială a fost elaborat în baza hotărârii asociatului unic al societăţii Sanofi Romania SRL, din 14 aprilie 2021, şi a hotărârii asociatului unic al societăţii beneficiare – Opella Healthcare Romania SRL, din 15 aprilie 2021, prin care s-a decis aprobarea, de principiu, a divizării parţiale a societăţii divizate, în interesul său, prin transferul diviziei „medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare” (Consumer Healthcare) către societatea Opella Healthcare Romania SRL, în schimbul căreia Sanofi Romania SRL va primi părţi sociale în cadrul societăţii beneficiare, reiese din proiectul de divizare parţială, obţinut de Economica.net.

Data efectivă a divizării parţiale va fi 1 octombrie 2021, se arată în hotărârea din data de 15 aprilie 2021 a asociatului unic al Opella Healthcare Romania SRL, obţinută de Economica.net.

Prin transferul diviziei „medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare”, Sanofi vrea să transpună într-o formă economică şi juridică concretă separarea deja existentă la nivel organizatoric, operaţional şi comercial, în funcţie de specificul fiecărei divizii.

Asociatul unic al societăţii divizate vrea, prin implementarea divizării, să transfere resursele umane, contractele, activele şi pasivele, aferente exclusiv sau în principal diviziei „medicamente fără prescripţie şi suplimente alimentare”, către Opella Healthcare Romania, în scopul unei exploatări mai eficiente a acesteia, prin organizarea independentă a activităţilor şi a operaţiunilor, precum şi pentru sporirea performanţelor financiare, se mai arată în proiectul de divizare parţială a societăţii Sanofi Romania, obţinut de Economica.net.

Ca efect al divizării, începând cu 1 octombrie 2021, capitalul social al societăţii Opella Healthcare Romania SRL va fi majorat cu 122,37 de milioane de lei, urmând să ajungă la 122,42 de milioane de lei, în timp ce capitalul social al Sanofi Romania SRL va fi neschimbat, reiese din proiectul de divizare parţială, obţinut de Economica.net.

Creştere notabilă a profitabilităţii firmei Sanofi Romania în primul an al crizei Covid-19.  

Sanofi Romania SRL a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 1,26 de miliarde de lei, cu 18,96% mai mari decât cele din anul 2019, reiese din bilanţurile firmei comparate de Economica.net. Marja de profit a firmei a crescut semnificativ în 2020, la 9,27%, de la 5,23% în anul 2019, arată analiza Economica.net. Sanofi Romania a avut un număr mediu de 224 de angajaţi în 2020, cu 16 oameni în plus faţă de valoarea acestui indicator, raportată la Finanţe pentru anul 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...