1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Şanse de pace în estul Ucrainei: Poroşenko evocă emotivitatea excesivă a lui Putin

Pacea în estul Ucrainei va fi posibilă dacă preşedintele rus Vladimir Putin se va lăsa ghidat de pragmatism şi nu de emoţii, a estimat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko într-un interviu acordat CNN, informează canalul de televiziune ucrainean TSN.

27 iun, 2014 | Agerpres

'Sunt gata să fac pace cu oricine. Vreau pace pentru ţara mea, dar nu pentru că am fi slabi. Nu pentru că am fi mai puţin patrioţi decât oricine altcineva. Noi suntem gata să ne apărăm ţara, de aceea nu îmi voi permite să nu profit şi de cea mai mică ocazie pentru a restabili pacea în regiunile din est', a afirmat Poroşenko.

'Uneori, poziţia dlui Putin este pragmatică; alteori - foarte emoţională. Încerc doar să prind momentul în care el va fi ghidat mai degrabă de pragmatism decât de emoţie', a spus preşedintele ucrainean.

În acelaşi interviu pentru CNN, Petro Poroşenko a declarat că toţi insurgenţii înarmaţi care se opun în regiunile Doneţk şi Lugansk armatei ucrainene sunt militari ruşi, potrivit canalului media citat.

Preşedintele ucrainean a făcut aceste declaraţii cu puţin înainte de expirarea vineri, la ora locală 10:00, a termenului armistiţiului decretat de el vinerea trecută, într-o încercare de a pune capăt insurecţiei separatiste în estul ţării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO