SAP, cel mai valoros brand din Europa

Furnizorul de soluţii software pentru afaceri SAP ocupă primul loc în topul celor mai valoroase branduri din Europa, cu o valoare a brandului de 45,194 miliarde de dolari, conform ediţiei 2017 a raportului BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands.
Economica.net - joi, 22 iun. 2017, 07:35
SAP, cel mai valoros brand din Europa

Compania a urcat o poziţie comparativ cu 2016 şi se alătură altor branduri din tehnologie precum Amazon, Google, Facebook şi Apple.

SAP, cu sediul în Walldorf, Germania, a înregistrat o creştere cu 16% a valorii brandului comparativ cu 2016, dublu faţă de media de 8% înregistrată de brandurile prezente în top, şi este cea mai valoroasă marcă din Europa, situându-se peste Louis Vuitton (locul 29), Zara (locul 34) şi BMW (locul 35). La nivel global, SAP ocupă locul 21, iar la categoria Tehnologie SAP se situează pe locul 7, aceeaşi poziţie ca în anul precedent. De asemenea, compania germană ocupă locul 6 în topul organizaţiilor care activează în segmentul B2B.

Raportul oferă detalii interesante despre comportamentul celor mai valoroase super-branduri din lume, cum ar fi faptul că majoritatea mărcilor nou incluse în top nu existau înainte de 1997. Vârsta continuă să scadă de la an la an pentru toate cele 100 de branduri regăsite în raport, vechimea medie fiind de 67 ani, cu 16 ani mai puţin decât în 2007. Valoarea totală a brandurilor, în 2017, a crescut cu 8 procente comparativ cu 2016, ajungând la 3,64 trilioane de dolari. De asemenea, numărul brandurilor cu o valoare mai mare de 100 miliarde de dolari a crescut de la 6 în 2016 la 9 în 2017.

SAP are circa 350.000 de clienţi, din peste 180 de ţări. SAP România, subsidiara locală a SAP SE, şi-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 15 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local şi la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud şi HANA din Europa, care deserveşte clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, cu ajutorul a 500 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...