SAP România are un nou manager. Cristian Popescu, veteran în IT-ul românesc: în producţie se va automatiza tot ce se poate

SAP România, un business de 40 de milioane de euro pe an, l-a numit în funcţia de managing director pe Cristian Popescu, fost director general al Cisco România şi fost director de vânzări Fujitsu România.
Vlad Popescu - mar, 13 sept. 2016, 07:45
SAP România are un nou manager. Cristian Popescu, veteran în IT-ul românesc: în producţie se va automatiza tot ce se poate

„În următorii ani vom asista la o accelerare a transformării digitale a afacerilor din România, care va genera, la rândul ei, o schimbare a ierarhiilor în diverse domenii de activitate. Portofoliul inovator şi expertiza SAP în noile tehnologii ne poziţionează în primul eşalon pentru a conduce evoluţia arhitecturilor IT spre simplificare şi digitalizare, generând un nou nivel de performanţă pentru companii şi instituţii publice”, a declarat marţi Cristian Popescu, noul manager SAP România

Cristian Popescu a ocupat în ultimii doi ani poziţia de director de vânzări la Fujitsu România, după mai mulţi ani în cadrul Cisco România, unde a devenit, în 2010, director general. Este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi are studii postuniversitare la IMD Business School, în Elveţia.

„Digitalizarea nu înseamnă doar a adăuga hardware şi software nou. Înseamnă să poţi inova şi eficientiza şi adăuga tehnologii în fiecare pas al procesului de business (…) Trecem de la «click and wait» la «click and happen». Asta ne permite, începând de anul ăsta, să ne uităm în viitor. Iar opinia mea este că în procesele de producţie se va automatiza tot ceea ce se poate automatiza, iar ceea ce nu se poate automatiza va fi puternic asistat de software astfel încât deciziile vor fi luate mult mai informat ca înainte”, a spus Popescu într-o conferinţă de presă susţinută marţi dimineaţă la Bucureşti.

SAP România a înregistrat, în anul 2015, o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro şi un profit de 11 milioane de euro. Compania vizează creşterea afacerilor în 2016, pe baza tendinţei companiilor din România de a se adapta la noile modele de business impuse de noile tehnologii digitale.

„Cristi se alătura companiei noastre şi mă gândesc la următorii cinci ani. Traversăm vremuri deosebite, marcate de schimbări în companie şi în industrie. Cristi aduce peste 20 de ani de experienţă în industria IT, am câştigat astfel experienţă şi cunoaştere despre piaţa locală. Poate că afacerile noastre se vor dubla la nivel global, poate că afacerile locale se vor dubla, se vor tripla, sau chiar mai mult„, a afirmat Rumyana Trencheva, manager SAP South East Europe, prezentă la conferinţă.

În urmă cu aproximativ un an, Valentin Tomşa a plecat de la conducerea SAP România după 14 ani în companie. Funcţia de managing director a fost preluată interimar de Dragoş Petrea, Channel Lead SAP România.

În ianuarie 2016, SAP România l-a numit în funcţia de managing director pe Mihai Oros, cu experienţă în OMV Petrom şi în compania-mamă SAP AG. Relaţia dintre Oros şi SAP s-a încheiat rapid. Trencheva a explicat luni, pe scurt, despărţirea abruptă de Oros la începutul anului.

„Mihai ni s-a alăturat la începutul anului. A fost un proces rapid în care am înţeles că intenţiile sale erau divergente faţă de planurile noastre. Este corect şi rezonabil pentru companii să aibă această perioadă intermediară care să ne permită să înţelegem ce putem face împreună. Cred că i-a luat trei-patru săptămâni să ajungă la o decizie”, a comentat Rumyana Trencheva pe marginea perioadei de 12 luni care a trecut de la demisia lui Tomşa până la numirea lui Cristian Popescu.

Grupul german SAP, cel mai mare dezvoltator de software pentru companii şi instituţii publice din lume, şi-a început activitatea în România în 2002. Astăzi, numără printre clienţi şeste 500 de companii din România, din domenii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail şi producţie.

În 2011, SAP a deschis în România unul dintre cele mai importante centre de consultanţă pentru tehnologiile cloud şi platforma SAP HANA din Europa, care deserveşte clienţii grupului din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul are în prezent 400 de angajaţi, iar compania vizează extinderea personalului la 500.

„Cererea e foarte mare. Avem programe de instruire, parteneriate cu universităţile. Trebuie să ne asigurăm că avem cele mai bune talente potrivite pentru scopurile noastre”, a spus Cristian Popescu.

Veniturile SAP la nivel global au crescut cu 7% în primul semestru, la 9,9 miliarde de euro, iar profitul a avansat cu 5%, la 1,6 miliarde euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Băncile au înăsprit accesul la creditele ipotecare, iar tendinţa va continua – BCE
Băncile au înăsprit accesul la creditele ipotecare, iar tendinţa va continua – BCE
Instituţiile financiare din zona euro au înăsprit accesul la creditele ipotecare în trimestrul trei din 2021 şi se estimează ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 27.10.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 27.10.2021
Euro rămâne la 4,94 lei pe piaţa interbancară, aproape de cursul anunţat ieri de Banca Naţională.
Startup-ul Grovy, care aduce cumpărăturile la ușă în 10 minute, se lansează în România
Startup-ul Grovy, care aduce cumpărăturile la ușă în 10 minute, se lansează în România
Un startup din Germania pătrunde pe piața românească și promite să le aducă bucureștenilor cumpărăturile în 10 ...