SAP România vrea să angajeze peste 150 de IT-işti din Timişoara şi Cluj în 2012

SAP România vrea să angajeze în acest an peste 150 de specialişti IT, din Timişoara şi Cluj, în cadrul unui program de recrutare realizat în colaborare cu mai multe instituţii de învăţământ superior.
Economica.net - joi, 08 mart. 2012, 13:01
SAP România vrea să angajeze peste 150 de IT-işti din Timişoara şi Cluj în 2012

Compania a închiriat 800 de metri pătraţi de birouri în complexul City Business Centre şi a mai contractat 450 de metri pătraţi în ansamblul S-Park din Bucureşti, unde ocupă deja 1.400 de metri pătraţi, iar în vederea extinderii operaţiunilor vizează şi alte oraşe, precum Cluj şi Iaşi, a anunţat compania Jones Lang LaSalle a reprezentat exclusiv SAP România în cele două tranzacţii.

„SAP vizează şi alte oraşe mari pentru a continua expansiunea în România, cum ar fi Cluj şi Iasi. Centrele vor oferi de servicii de consultanţă IT pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa”, se arată într-un comunicat al LaSalle.

Reprezentanţii SAP au anunţat, în noiembrie 2011, că intenţionează să angajeze 400 de consultanţi în centre de servicii în România până în 2014 şi că va investi între 30 şi 40 milioane de euro. Compania deţine centre de servicii la Bucureşti şi Timişoara.

„Vrem să formăm o echipă de experţi de înaltă calificare şi de a oferi servicii de consultanţă de valoare pentru toţi clienţii SAP din toată Europa (…) SAP intenţionează să angajeze peste 150 de specialişti în acest an, din Timişoara şi Cluj, în cadrul unui program de recrutare elaborat în strânsă cooperare cu cele mai importante universităţi din România: Universitatea Politehnică Bucuresti, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca”, a declarat, în comunicat, Gheorghe Olteanu, directorul centrului nearshore SAP din România.

În prezent, în cadrul centrelor SAP Bucureşti şi Timişoara lucrează peste 125 de consultanţi care asigură servicii pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. În ianuarie, subsidiara locală a producătorului german de aplicaţii software de business, a anunţat că a început angajările pentru centrul de consultanţă din Timişoara, unde va recruta peste 60 de persoane până la sfârşitul anului.

SAP este unul dintre principalii jucători mondiali în domeniul aplicaţiilor software pentru afaceri, cu peste 105.000 de clienţi.

SAP România a fost înfiinţată în 2002, activitatea fiind concentrată pe vânzări şi marketing, precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluţiilor SAP.
În 2010, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, filiala locală a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei.

La nivel global, grupul german a înregistrat o creştere cu 17% a veniturilor în 2010, de la 10,67 miliarde euro la 12,46 miliarde euro.
S Park este situat este situat în partea de nord a Bucureştiului, aproape de Piaţa Presei Libere şi de Parcul Herastrau. Clădirea este deţinută de compania austriacă Immofinanz.

City Business Centre Timişoara este dezvoltat de ModaTim Investment şi a fost achiziţionată de curând de fondul sud-african de investiţii NEPI.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...