SAP România își creşte echipa cu 50% până în 2016. Încă 50 de noi clienți în acest an

SAP România, divizia locală a companiei germane SAP, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, își va crește echipa locală cu 50% în următorii doi ani. 
Economica.net - Dum, 15 feb. 2015, 22:04
SAP România își creşte echipa cu 50% până în 2016. Încă 50 de noi clienți în acest an

“În momentul de față, sunt aproximativ 400 de angajați în cele trei centre de consultanță, din București, Timișoara și Cluj-Napoca, iar în următorii doi ani estimăm că vom crește acest număr până la circa 600”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Valentin Tomșa,  directorul general al SAP România.

Programatorii din România au contribuit la dezvoltarea portofoliului global al companiei.

“SAP Affinity Insight, dezvoltată în cadrul departamentului Data Science din România, a intrat deja în portofoliul global, fiind utilizată de companii din domeniul retail din America”, a mai spus Tomșa.

Încă 50 de clienți noi pentru SAP România în 2015

Potrivit acestuia, în următorii 5 ani SAP va continua să se dezvolte pe piața locală și să atragă tot mai multe companii românești către utilizarea soluțiilor software produse.

“Pentru acest an, cel puțin, avem ca obiectiv atragerea a 50 de clienți noi, din industrii precum producție, retail, servicii sau energie. Vizăm în principal firme deținute de antreprenori români, deoarece multinaționalele semnează contracte pentru platformele SAP la nivel central. Dezvoltarea soluțiilor SAP pe piața din România va avea loc și pe fondul unei ușoare schimbări de mentalitate la nivelul companiilor – acestea vor realiza că nu își mai permit să testeze alte soluții înainte de a alege SAP, ci vor alege direct soluțiile SAP, deoarece acestea le oferă un avantaj competitiv în fața jucătorilor globali”, a mai spus Tomșa.

Potrivit acestuia, printre clienții SAP pe plan local se numără Dedeman, Albalact, ATP Exodus, Fan Courier și Network One Distribution, însă ordinea este aleatorie, nu în sens descrescător din punct de vedere al veniturilor pe care le generează. Printre clienții companiei se mai numără și OMV Petrom și The Romeptrol Group, cele mai mari companii petroliere de pe piaţa locală.

Unde se vor îndrepta investițiile companiei în acest an

“În 2015 vom continua dezvoltarea celor trei centre de consultanță cu valoare adăugată mare, din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Un alt proiect important este extinderea departamentului de Data Science, care se ocupă de crearea produselor software cu proprietate intelectuală ridicată. În afară de România, SAP mai are doar două astfel de centre la nivel global, în Palo Alto (SUA) și Waldorf (Germania)”, a mai spus Valentin Tomșa.

Ce se întâmplă pe piața locală de software de business

“Piața locală de software de business este obligată să crească, deoarece companiile nu se mai pot dezvolta fără să continue investițiile în tehnologizare. La fel de important precum creșterea vânzărilor este și concentrarea eforturilor nostre către educarea pieței și orientarea companiilor locale către noile tehnologii, care aduc un plus de valoare și asigură un avantaj competitiv mai mare”, a mai spus Tomșa.

Potrivit acestuia, companiile românești încep să vadă mai departe de soluțiile ERP și să fie mai deschise către utilizarea soluțiilor mobile, cloud și Big Data, cum sunt și cele dezvoltate pe platforma SAP HANA. De asemenea, pe lângă soluțiile software prin care să își simplifice procesele și să își dezvolte afacerea, companiile sunt interesate în principal și de serviciile de consultanță pe care le oferă SAP, servicii pe care nu le regăsesc la furnizorii clasici de soluții.

“O companie cu o cifră de afaceri de circa 25 de milioane de euro investește anual, în medie, circa 100.000 de euro în soluţii IT de business. Cu toate acestea, așa cum am precizat și mai devreme, companiile românești nu își mai permit să nu investească, ci trebuie să înceapă să aloce investiții în zona de tehnologie, dacă vor să rămână pe piață, să se extindă și pe alte piețe, respectiv să fie competitive”, a mai declarat Valentin Tomșa.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI percheziționează casa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska
FBI derulează "activităţi de aplicare a legii" la locuinţa oligarhului rus Oleg Deripaska (foto) de la Washington, informează ...
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Programul Comisiei Europene pentru 2022 include o iniţiativă privind un venit minim adecvat
Comisia Europeană a adoptat marţi programul de lucru pentru 2022, care stabileşte următoarele etape ale agendei sale ...
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ai Sănătății și Agriculturii
Ioana Mihăilă și George Cățean au primit avize negative din parte comisiilor parlamentare pentru funcțiile de miniștri ...
Ioana Mihăilă a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii din partea comisiilor de specialitate ...