Dezvoltatorul de soluţii software de business și tehnologie SAP România anunţă noi recrutări

SAP România, divizia locală a dezvoltatorului german de software SAP, deschide pentru anul viitor 100 de poziții tehnice şi non-tehnice. 
Lidia Neagu - mar, 04 dec. 2018, 11:55
Dezvoltatorul de soluţii software de business și tehnologie SAP România anunţă noi recrutări

SAP România și-a crescut numarul de angajați în 2018, ajungând la finalul lunii septembrie la 704 specialiști în sediile sale din București – 466, Timișoara – 122 și Cluj-Napoca – 116.

Echipa de Data Science din București, una din cele trei divizii SAP la nivel global, este în plin proces de recrutare și are zece poziții disponibile pentru perioada următoare. Primii specialiști se vor alătura echipei în luna decembrie 2018, procesul continuând și în 2019. Pentru aceste poziții sunt vizați tinerii cu rezultate excepționale, absolvenți ai facultăților tehnice, de matematică sau informatică, atât din țară, cât și din străinătate.

„Nu este uşor să găseşti resursă umană în România, mai ales în domenii noi, precum inteligenţă artificialp sau machine learning. Din fericire, au apărut câteva universităţi care au programe de master în domeniu. Avem două abordări. Pe de  o parte căutăm tinere talente, absolvenţi de facultăţi de specialitate, tineri care deşi nu au background tehnic, dar sunt gata să înveţe, să depună eforturi supliemtare. Cealaltă abordare se referă la căutarea conaţionalilor noştri români care au plecat peste hotare, care au avut ocazia să urmeze facultăţi de specialitate, care au deja experienţă şi care doresc să se întoarcă în ţară”, a declarat Viorel Marcu, Head of Data Science, la o întâlnire cu presa.

El a spus că, la începutul anului, din cauza fluctuaţiilor legislaţiei cu privire la transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, compania nu a reuşit să recruteze din rândul celor plecaţi în străinătate. 

„Dar în a doua jumătate a anului situaţia s-a stabilizat şi am reuşit să atragem câţiva specialişti atât din afară, cât şi de la noi”.

Cristian Popescu, managing director SAP România, a spus că îşi doreşte să extindă parteneriatele cu universităţile din ţară.

„România e o piaţa emergentă în domeniul tehnologiei şi creşte exponenţial. Noi ne confruntăm acum cu o cerere de forţă de muncă calificată pentru care nu am fost pregătiţi şi sunt convins că sistemul de învăţământ se va alinia şi este importantă şi contribuţia noastră a companiilor de tehnologie. Dar va trebui ceva timp. Noi colaborăm acum cu şase universităţi şi vrem să facem mai mult cu mai multe universităţi. Ar trebui mai multe iniţiative şi din partea noastră, să ne aşezăm la masă chiar şi companii concurente şi să facem lucrurile să fie mai eficiente”, a spus Popescu.

În 2018, compania și-a extins portofoliul de clienți cu câteva din cele mai mari companii care activează pe piața locală, respectiv Rompetrol şi Groupama. Anul acesta, cea mai solicitată soluție SAP în România a fost SuccessFactors, software-ul care ajută organizațiile să-și digitalizeze departamentul de resurse umane

SAP România a înregistrat anul trecut venituri totale de 65,9 de milioane de euro, în creştere faţă de nivelul de 60 de milioane de euro din 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul regiunii
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul ...
Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri că utilizarea cardurilor ruseşti Mir prin intermediul infrastructurii de plăţi de pe teritoriul Republicii Moldova este fizic......
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul ...
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de securitate din regiune
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie ...
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franţa intenţionează să adopte măsuri care să permită relansarea mineritul de cupru şi să accelereze proiectele ...