SAP semnează un parteneriat cu Jobful, startup-ul românesc de recrutare

SAP, lider global în transformare digitală, și Jobful, platformă de recrutare prin gamification dezvoltată de trei tineri români, au încheiat un parteneriat prin care soluția de resurse umane SAP SuccessFactors va fi integrată în platformă. De asemenea, Jobful va fi listat ca soluție în cadrul SAP App Center, marketplace digital destinat companiilor pentru a descoperi, încerca și achiziționa aplicații dezvoltate de parteneri, care extind funcționalitățile tehnologiei și soluțiilor SAP.
Lidia Neagu - mie, 18 dec. 2019, 09:10
SAP semnează un parteneriat cu Jobful, startup-ul românesc de recrutare

Jobful a fost selectat în acceleratorul SAP.io în primăvara acestui an, fiind singura companie românească inclusă. Integrarea cu SAP SuccessFactors va permite clienților Jobful care folosesc deja soluția SAP să centralizeze și să administreze zona de recrutare dintr-o singură interfață. Astfel, atât postarea de oportunități noi de carieră, cât și managementul candidaților vor fi posibile cu doar câteva clickuri, ceea ce reduce efortul de recrutare cu peste 70%.

„Soluția SAP SuccessFactors oferă companiilor, printre altele, funcționalități de monitorizare a aplicanților (ATS – applicant tracking system), integrare cu diferite site-uri de cariere, crearea propriului portal de cariere și a unei comunități de candidați talentați, posibilitatea de urmărire a celor mai bune surse de generare a acestora și multe altele. Jobful completează aceste funcționalități, construind o experiență atractivă pentru candidați prin gamification și un flux ușor de urmărit pentru recrutare” a declarat Irina Tache, Solution Sales Executive SAP SuccessFactors.

Lansată în mai 2018, platforma Jobful este dedicată atât tinerilor profesioniști care doresc să își dezvolte carierele, cât și companiilor care vor să eficientizeze procesul de recrutare printr-o primă testare a candidaților. Prin intermediul unor teste psihometrice, utilizatorii își pot dovedi competențele, iar companiile au posibilitatea unei căutări foarte filtrate, pentru o compatibilitate maximă. Astfel, partea de sourcing și screening a procesului de recrutare este optimizată, timpul pe care îl petrece un recruiter pe platformă pentru a găsi un candidat potrivit fiind cu peste 70% mai mic: de la câteva ore, la cateva clickuri.

„Misiunea asumată față de companii este aceea de a face procesul de recrutare mai simplu și mai eficient. Din acest motiv, construim o soluție care să completeze produsele deja folosite de clienți pentru administrarea angajaților și talent management. Principalul scop este eficiența operațională, având de-a face cu o singură bază de date, o singură interfață pentru întregul proces de recrutare. Avem un context favorabil și încrederea că această colaborare poate aduce noi beneficii companiilor din România” a menționat Mihai Cepoi, CEO și Fondator Jobful.

SAP SuccessFactors este soluția în cloud oferită de SAP pentru gestionarea experienței umane (HXM) din interiorul unei organizații. Focusul pe experiența pe care o are angajatul la locul de muncă reprezintă o schimbare majoră asupra modului în care este utilizată tehnologia pentru resursele umane. Cu soluțiile SAP HXM, procesele și deciziile de HR devin elemente cheie într-o organizație, reinventând experiențele angajaților și contribuind la succesul afacerii.

Experiențele pozitive permit candidaților, recrutorilor, angajaților, managerilor și liderilor de HR dintr-o companie să facă lucrurile mai rapid și mai ușor, astfel încât să poată fi mai productivi, începând cu recrutarea, învățarea, dezvoltarea angajatului, administrarea lui și până la pensionare.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.
În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...