SAP semnează un parteneriat cu Jobful, startup-ul românesc de recrutare

SAP, lider global în transformare digitală, și Jobful, platformă de recrutare prin gamification dezvoltată de trei tineri români, au încheiat un parteneriat prin care soluția de resurse umane SAP SuccessFactors va fi integrată în platformă. De asemenea, Jobful va fi listat ca soluție în cadrul SAP App Center, marketplace digital destinat companiilor pentru a descoperi, încerca și achiziționa aplicații dezvoltate de parteneri, care extind funcționalitățile tehnologiei și soluțiilor SAP.
Lidia Neagu - mie, 18 dec. 2019, 09:10
SAP semnează un parteneriat cu Jobful, startup-ul românesc de recrutare

Jobful a fost selectat în acceleratorul SAP.io în primăvara acestui an, fiind singura companie românească inclusă. Integrarea cu SAP SuccessFactors va permite clienților Jobful care folosesc deja soluția SAP să centralizeze și să administreze zona de recrutare dintr-o singură interfață. Astfel, atât postarea de oportunități noi de carieră, cât și managementul candidaților vor fi posibile cu doar câteva clickuri, ceea ce reduce efortul de recrutare cu peste 70%.

„Soluția SAP SuccessFactors oferă companiilor, printre altele, funcționalități de monitorizare a aplicanților (ATS – applicant tracking system), integrare cu diferite site-uri de cariere, crearea propriului portal de cariere și a unei comunități de candidați talentați, posibilitatea de urmărire a celor mai bune surse de generare a acestora și multe altele. Jobful completează aceste funcționalități, construind o experiență atractivă pentru candidați prin gamification și un flux ușor de urmărit pentru recrutare” a declarat Irina Tache, Solution Sales Executive SAP SuccessFactors.

Lansată în mai 2018, platforma Jobful este dedicată atât tinerilor profesioniști care doresc să își dezvolte carierele, cât și companiilor care vor să eficientizeze procesul de recrutare printr-o primă testare a candidaților. Prin intermediul unor teste psihometrice, utilizatorii își pot dovedi competențele, iar companiile au posibilitatea unei căutări foarte filtrate, pentru o compatibilitate maximă. Astfel, partea de sourcing și screening a procesului de recrutare este optimizată, timpul pe care îl petrece un recruiter pe platformă pentru a găsi un candidat potrivit fiind cu peste 70% mai mic: de la câteva ore, la cateva clickuri.

„Misiunea asumată față de companii este aceea de a face procesul de recrutare mai simplu și mai eficient. Din acest motiv, construim o soluție care să completeze produsele deja folosite de clienți pentru administrarea angajaților și talent management. Principalul scop este eficiența operațională, având de-a face cu o singură bază de date, o singură interfață pentru întregul proces de recrutare. Avem un context favorabil și încrederea că această colaborare poate aduce noi beneficii companiilor din România” a menționat Mihai Cepoi, CEO și Fondator Jobful.

SAP SuccessFactors este soluția în cloud oferită de SAP pentru gestionarea experienței umane (HXM) din interiorul unei organizații. Focusul pe experiența pe care o are angajatul la locul de muncă reprezintă o schimbare majoră asupra modului în care este utilizată tehnologia pentru resursele umane. Cu soluțiile SAP HXM, procesele și deciziile de HR devin elemente cheie într-o organizație, reinventând experiențele angajaților și contribuind la succesul afacerii.

Experiențele pozitive permit candidaților, recrutorilor, angajaților, managerilor și liderilor de HR dintr-o companie să facă lucrurile mai rapid și mai ușor, astfel încât să poată fi mai productivi, începând cu recrutarea, învățarea, dezvoltarea angajatului, administrarea lui și până la pensionare.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.
În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne că există discuţii despre extinderea......
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde în România. După ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,90% în luna octombrie a acestui an, în scădere cu 0,06 puncte ...
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Agenţia de evaluare financiară Moody's a înrăutăţit marţi perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă ...