Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit

Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară largă, în Regatul Unit, a unei săptămâni de muncă de patru zile, relatează AFP, scrie News.ro.
News.ro - Dum, 29 mai 2022, 14:22
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit

”Prima mea idee era să fac voluntariat, dar apoi m-am gândit că aş putea face altceva, să învăţ o nouă competenţă”, de exemplu fizica particulelor, declară Louis Bloomsfield, care vrea, de asemenea, să petreacă mai mult împreună cu familia sa.

”Sunt atâtea lucruri pe care le putem face într-o zi în plus”, declară entuziasmat acest producător de bere, în vârstă de 36 de ani, inspectând butoaie de bere, scrie News.ro.

Berăria din nordul Londrei  la care lucrează, Pressure Drop, urmeaază să participe, începând din iune, la acest test uriaş al unei săptămâni de muncă de patru zile. Acest test, lăudat drept cel mai mare din lume, are obiectivul să ajute întreprinderile să-şi scurteze programul de lucru – fără să scadă salariile şi nici să-şi încetinească activitatea, relatează News.ro.

Teste asemănătoare au avut loc în Spania, Islanda, Statele Unite şi Canada şi urmează să înceapă – în august – în Australia şi Noua Zeelandă.

Un director de program, Alex Soojung-Kim Pang, la 4 Day Week Global, asociaţia care organizează aceste teste, declară că testul britanic – pe o perioadă de şase luni – va avea avantajul de a oferi mai mult timp întreprinderilor în vederea experimentării şi adunării datelor.

Adaptarea urmează să fie mai uşoară în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care pot implementa schimbări mari mai rapid, declară el, scrie News.ro.

Pressure Drop vizează o îmbunătăţire a stării de bine a angajaţilor săi şi o reducere, totodată, a amprentei de carbon a întreprinderii.

Societatea Regală de Biologie, care participă la test, anunţă că vrea să le ofere angajaţilor ”mai multă autonomie”.

Citeşte ştirea integral pe News.ro. 

Te-ar mai putea interesa și
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor pentru investitori pentru a nu risca infracțiuni de evaziune fiscală
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor ...
Inspectorii ANAF au intensificat controalele asupra veniturilor obținute de români din minarea sau tranzacționarea de criptomonede și NFT-uri în perioada 2016-2021, în contextul în care piața......
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Marți a fost semnat contractul pentru execuție lucrări "Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București ...
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA), amiralul Osama Rabie, a anunţat că în anul financiar ce s-a încheiat ...
Alum Tulcea se închide un an și jumătate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Două treimi dintre angajați vor fi fi disponibilizați
Alum Tulcea se închide un an și jumătate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Două treimi dintre angajați ...
Combinatul tulcean de alumină îşi va suspenda activitatea pentru un an şi jumătate, începând de luna viitoare, din ...