1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Săptămâna aceasta, foarte importantă pentru fumători

Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, a declarat, duminică, la Craiova, că săptămâna viitoare (7 octombrie-12 octombrie), în cadrul sesiunii plenare a PE de la Strasbourg, se va supune votului directiva privind tutunul.

06 oct, 2013 | ECONOMICA.net

''Săptămâna viitoare (7 octombrie-12 octombrie), la Strasbourg, în plenul PE, se supune la vot Directiva tutunului. Vom vedea ce se va întâmpla, pentru că cel puţin noi suntem asaltaţi cu mailuri şi de cei care vor să interzică tot şi de cei care vor să păstreze mentolul, slimul. Sunt lucruri care sunt foarte importante, pentru că se adresează către zeci de milioane de oameni. După părerea mea, modul a te lăsa de tutun este cu voinţă. Dacă se votează propunerea aşa cum este acum, după părerea mea, va trebui să vă duceţi în piaţă să vă cumpăraţi ţigări'', a spus Marinescu, într-o conferinţă de presă.


Textul de lege, care va fi dezbătut şi votat de PE, prevede diminuarea atractivităţii produselor din tutun prin afişarea unor avertismente cu riscurile pentru sănătate care să ocupe 75% din suprafaţa pachetului. De asemenea, proiectul prevede interdicţia de a utiliza arome în produsele din tutun, ceea ce ar duce la eliminarea segmentului mentol, dar propune şi interzicerea ţigaretelor slim şi a 'reclamelor înşelătoare', precum menţiunea 'light'.

În luna septembrie, votul din plenul PE a fost amânat, iar presa internaţională a relatat că aceasta a reprezentat o victorie pentru industria de profil.

De mai multe săptămâni, industria tutunului desfăşoară un lobby intens pe lângă parlamentarii europeni pentru a solicita amânarea votului asupra acestui text de lege, mai dur în forma propusă de PE decât în cea asupra căreia s-a ajuns la un consens în Consiliul UE. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO