Sate frumoase şi nici urmă de Dracula. Adevărata Transilvanie în imagini, văzută de un jurnalist american

Jurnalistul american Alex Schechter, de la publicaţia Shermans Travel, care a vizitat România în perioada 15-20 octombrie, a publicat 20 de fotografii prin care promovează adevărata Transilvanie, magnet pentru turiştii americani, obsedaţi de legenda contelui Dracula. 
Economica.net - vin, 01 nov. 2013, 22:03
Sate frumoase şi nici urmă de Dracula. Adevărata Transilvanie în imagini, văzută de un jurnalist american

Jurnalistul a mai publicat şi un text în care prezintă cititorilor americani excursia de cinci zile pe care a făcut-o în Transilvania.

Punctul de plecare a fost Bucureşti. Despre Sinaia, Schechter scrie că are două lucruri pentru care merită vizitată: hoteluri de tip vile ieftine şi proximitatea faţă de Castelul Peleş, un conac cu turnuri impresionante care se conturează deasupra oraşului, înconjurat fiind de pădure.

Următoarea oprire a fost Braşovul. Acesta recomandă turiştilor să înnopteze aici şi scrie că oraşul este plin de pensiuni ieftine, până în 60 de dolari pe noapte. O altă localitate vizitată este satul Viscri. „Niciun un tren nu se opreşte în acest sat saxon îngropat în peisajul rural, aşa că e bine că suntem cu maşina”, scrie Schechter. Aici a vizitat biserica fortificată, ce datează de pe la 1100 şi spune că se pot închiria camere direct în casele ţăranilor. O noapte la o pensiune costă 69 de dolari.

Următoarea atracţie turistică pe care jurnalistul a vizitat-o este Sighişoara, „perla Transilvaniei”, după cum o numeşte. Aminteşte şi de preţurile la cazare: 59-99 dolari/noapte.

Ultima oprire a fost la Sibiu, unde face referire la Muzeul Brukenthal şi colecţia de picturi semnate de artişti precum van Eyck, Koninch sau Pietro Liberi, fără să amintească însă de cele două picturi atribuite renumitului Peter Paul Rubens, ce fac parte din pinacoteca muzeului. 

Pentru textul original, în limba engleză, click aici

Shermans Travel este un site de călătorii, care publică conţinut editorial despre diverse destinaţii, dar care oferă cititorilor şi oferte la pachetele turistice şi biletele de avion.

Deşi se laudă cu trei milioane de abonaţi la Top 25 oferte şi colaborări cu publicaţii de renume din SUA, pagina de Facebook a Shermans Travel are puţin peste 7.200 de fani, iar postarea despre Transilvania, a primit doar patru aprecieri, din care trei sunt ale angajaţilor Shermans.

Vizita jurnalistului a fost plătită de Autoritatea Naţională pentru Turism, din bugetul Autorităţii
aprobat pe anul 2013 – Programe din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale (FEDR). Valoarea estimativă a contractului a fost de 4.690 lei fără TVA, potrivit caietului de sarcini.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui an şi a aplicat sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare......
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...