1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Sava: Deschiderea Naţional Arena, o chestiune de zile. Următorul pas este rentabilizarea managementului stadionului

Deschiderea stadionului Naţional Arena este o chestiune de câteva zile, a afirmat, luni, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, care a adăugat că următorul pas va fi rentabilizarea managementului stadionului.

14 mar, 2016 | Agerpres

'Este o chestiune de zile de a deschide stadionul Naţional Arena, în condiţii legale. (...) Îi mulţumesc domnului Dîncu pentru că, în final, a înţeles că singura metodă - ce e drept, mai lungă - este aceea de a respecta legea. Avem informaţia că s-a semnat raportul de către Consiliul Tehnic Permanent şi că în cursul zilei de azi am avea şi fizic agrementul, în care materialul cu care este acoperit stadionul este încadrat în clasa B. Dacă astăzi avem agrementul fizic, îl depunem tot astăzi la ISU, unde am înţeles că e o simplă formalitate şi că vom obţine în cel mai scurt timp autorizaţia de securitate la incendiu', a declarat primarul general, la sediul PMB.

El a adăugat că următorul pas este rentabilizarea managementului, în contextul în care anual se pierd două milioane de lei din cauza lipsei de eficienţă în domeniu.

'Următorul pas este acela de a rentabiliza managementul stadionului. Anual se pierd două milioane de lei pentru că nu se face un management performant. Ca o mică paranteză: rentabilitatea aceasta este şi în funcţie de performanţele fotbalului românesc. În cel mai scurt timp sper să venim în faţa dvs şi cu acea autorizaţie de securitate la incendiu, să redeschidem stadionul în condiţii de siguranţă', a afirmat Răzvan Sava.

Primarul a precizat că redeschiderea stadionului a reprezentat o prioritate pentru el, de la preluarea mandatului de edil general interimar al Capitalei.

'Am intrat în mandat în decembrie 2015. Când am preluat acest mandat stadionul era deja închis de ISU, pentru că nu respecta condiţiile de legalitate. Nu avea autorizaţia de securitate la incendiu. Chiar din primele zile am depus toate eforturile pentru a redeschide acest stadion în condiţii legale, de a obţine autorizaţia de siguranţă la incendiu', a spus Sava.

Anterior, primarul Răzvan Sava anunţa, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că PMB a primit agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării transmise, însoţită de expertiza laboratorului din Italia, precizând că este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că se poate intra în legalitate cu Arena Naţională.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO