1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Saxo Bank: Acţiunile europene şi cele japoneze vor fi cele mai atractive în 2017

Acţiunile europene şi cele japoneze vor fi cele mai atractive în anul 2017, susţin specialiştii băncii de investiţii Saxo Bank.

21 dec, 2016 | Agerpres

'Rămânem precauţi în ceea ce priveşte acţiunile din SUA şi recomandăm protejarea investiţiilor prin opţiuni: orice 'adiere' poate reduce valoarea indicelui cu 10%', afirmă Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank.

'Vinerea trecută, indicele acţiunilor S&P 500 închidea sesiunea la 2258,07, la numai 0,6 de nivelul record al tuturor timpurilor. Asta arată că acţiunile americane intră într-un teritoriu nou. În mod normal, asta ar trebui să ne ducă gândul la creştere solidă, inflaţie, euforie, dar, privind la toate elementele actualei expansiuni, performanţa nu prea se potriveşte cu ceea ce se întâmplă de fapt. Deşi primim multe semne că lucrurile se îmbunătăţesc şi că inflaţia e la orizont, imaginea de ansamblu a economiei SUA arată că avem o creştere sub trend şi că această perioadă de 'sub trend' a fost cea mai lungă de la Marea Criză Financiară încoace (...) Pieţele financiare globale au reacţionat pozitiv la victoria lui Donald Trump şi viziunea lui de politici fiscale - indiferent dacă le pune sau nu în aplicare. Nimănui nu pare să-i pese că politicile sale nu vor avea niciun efect înainte de 17 septembrie 2017 (anul fiscal guvernamental al SUA este deja început)', a spus Garnry.

Creşterea economică globală pe următoarele nouă luni depinde de deciziile foştilor lideri, respectiv de trendul firav de dezvoltare. În pofida lipsei de entuziasm, valoarea S&P 500 a fost împinsă spre cel mai înalt nivel din 2002 încoace şi la o medie de profit cu 18,4% mai mare decât media istorică pentru acea perioadă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO