Saxo Bank: Banca Angliei a dezlănţuit o nouă rundă de relaxare cantitativă, pentru a absorbi şocul Brexit-ului

Banca Angliei a dezlănţuit, pur şi simplu, o nouă rundă de relaxare cantitativă pentru a absorbi şocul votului Brexit, susţine John J. Hardy, director strategie FX, Saxo Bank, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Economica.net - mie, 17 aug. 2016, 10:06
Saxo Bank: Banca Angliei a dezlănţuit o nouă rundă de relaxare cantitativă, pentru a absorbi şocul Brexit-ului

Potrivit acestuia, acest vot nu a ştirbit, însă, încrederea în datoria suverană a Marii Britanii sau în acţiunile britanice, lucru care a făcut multe alte pieţe să răsufle uşurate. Prin alte părţi, cum ar fi în SUA, Rezerva Federală nu se înghesuie să crească dobânda de referinţă, în pofida unor date fundamentale excelente pentru economia americană.

‘BCE se mulţumeşte să afirme că vom asista la o ‘reaşezare’ a politicii sale la reuniunea băncii de la 8 septembrie, moment de la care aşteptăm o nouă relaxare cantitativă’, a precizat John J. Hardy.

În Japonia, guvernul Abe a promis o expansiune fiscală semnificativă, în pofida faptului că executivul de la Tokio trebuie să se descurce cu cel mai mare deficit bugetar versus PIB din cercul select al statelor dezvoltate (7%), înainte de a anunţa măcar un nou val de stimulente. Banca Japoniei acoperă, deocamdată, nevoile de cheltuieli ale guvernului, cu un ritm ‘furios şi iute’ (15% din PIB anual).

‘Această ^sărbătoare^ a lichidităţilor băncilor centrale este un semn că pieţele globale au regresat până la nivelul la care datele economice mai slabe pot anticipa şi mai multă lichiditate din partea băncilor centrale, deci o spirală accentuată a achiziţiilor de asseturi. Să luăm indicele S&P 500, care a atins un prag record luna aceasta. Totul s-a întâmplat în pofida prognozei analiştilor, care anticipau o scădere a dezvoltării sectorului corporatist american cu -0,6% în Q3, cel mai semnificativ declin de la declanşarea crizei financiare încoace. Apoi, vinerea trecută, am avut un raport ^urât^ pe vânzările retail din SUA. Ce credeţi că au făcut acţiunile? Au crescut, desigur!’, a adăugat John J. Hardy.

Potrivit analistului Saxo Bank, pe 26 august se va desfăşura simpozionul bancar anual din Jackson Hole, Wyoming, sub tutela Rezervei Federale. Este reuniunea de top a bancherilor centrali de pe tot mapamondul, unde preşedintele Fed, Janet Yellen, va susţine un discurs.

Grupul Saxo Bank este specializat în investiţii şi tranzacţionare online multi-asset. Platformele tehnologice de tranzacţionare ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare. Fondat în 1992, Saxo Bank are 1.500 de angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în 25 de birouri din toată lumea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde ...
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un ...
Grup Șerban Holding, unul dintre principalii jucători pe piața agricolă din Bacău, companie antreprenorială înființată ...
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Câştigurile trimestriale ale Facebook au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, chiar dacă veniturile au ...