Saxo Bank: Companiile tech din SUA, printre cele mai tranzacţionate pe bursă în 2016

Facebook a livrat din nou un an bun pentru investitori, cu o creştere de 9,6% în 2016, însă, cu toate acestea, anul s-a încheiat pe un ton negativ, deoarece compania a anunţat o încetinire a creşterii (nivelul creşterii anuale fiind anterior de aproximativ 50%), comentează Peter Garnry, Head of Quantitative Strategies, Saxo Bank, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Economica.net - mie, 11 ian. 2017, 11:47
Saxo Bank: Companiile tech din SUA, printre cele mai tranzacţionate pe bursă în 2016

Potrivit acestuia, încetinirea creşterii a fost determinată de faptul că ‘feed-ul’ Facebook nu mai poate absorbi publicitate fără a-i deteriora utilitatea.

‘Publicitatea de pe alte surse, cum ar fi WhatsApp, Messenger sau Instagram, nu va înlocui pierderea de pe Facebook, astfel încât investitorii trebuie să-şi ajusteze aşteptările şi calculele. În pofida veştilor, Facebook rămâne una dintre cele mai tranzacţionate acţiuni datorită caracteristicilor unice şi a importanţei companiei în peisajul social media’, subliniază Peter Garnry.

În ceea ce priveşte compania Amazon, aceasta a furnizat un profit anual de 13,1% în 2016, după un start destul de prost anul trecut, când investitorii se îndoiau şi de economia globală, şi de performanţa Amazon. Pe parcursul anului, compania a arătat investitorilor o creştere robustă, chiar accelerată, majorând marja EBITDA la 9,1% în Q3, faţă de 4% în Q4 2011.

La rândul lor, acţiunile Apple au crescut cu 7,2% în 2016, sub nivelul mediu S&P500, alimentând teoria că Apple şi-a pierdut din atracţia generată printre investitori şi chiar clienţi. Entuziasmul din era Steve Jobs a dispărut, iar Apple a fost sub mare presiune să livreze ‘the next thing’ care ar permite companiei să diversifice businessul – care acum depinde în proporţie de 70% de telefoane, atât la software, cât şi la hardware.

La polul opus, Novo Nordisk a avut cel mai prost an din 2002 încoace, cu preţul per acţiune scăzând cu 44%. Managementul băncii a admis că ţinta de creştere de 10% a fost prea mare. De asemenea, politica de preţuri de pe piaţa americană şi-a spus şi ea cuvântul, aşa că Novo Nordisk a trebuit să se adapteze noii realităţi.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. Fondat în 1992, Saxo are peste 1.500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokyo.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Înmulţirea cazurilor de gripă aviară la om în China ar putea indica un risc de variante care se modifică rapid – experţi sanitari
Înmulţirea cazurilor de gripă aviară la om în China ar putea indica un risc de variante care se modifică rapid – ...
O creştere a numărului persoanelor infectate cu gripa aviară în China în acest an suscită îngrijorare în rândul ...
Platformă online gratuită la dispoziția profesorilor, pentru formarea continuă
Platformă online gratuită la dispoziția profesorilor, pentru formarea continuă
Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o soluție digitală gratuită ...
China instituie carantină în Lanzhou, oraş cu patru milioane de locuitori
China instituie carantină în Lanzhou, oraş cu patru milioane de locuitori
Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori, din ...