Saxo Bank: Companiile tech din SUA, printre cele mai tranzacţionate pe bursă în 2016

Facebook a livrat din nou un an bun pentru investitori, cu o creştere de 9,6% în 2016, însă, cu toate acestea, anul s-a încheiat pe un ton negativ, deoarece compania a anunţat o încetinire a creşterii (nivelul creşterii anuale fiind anterior de aproximativ 50%), comentează Peter Garnry, Head of Quantitative Strategies, Saxo Bank, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Economica.net - mie, 11 ian. 2017, 11:47
Saxo Bank: Companiile tech din SUA, printre cele mai tranzacţionate pe bursă în 2016

Potrivit acestuia, încetinirea creşterii a fost determinată de faptul că ‘feed-ul’ Facebook nu mai poate absorbi publicitate fără a-i deteriora utilitatea.

‘Publicitatea de pe alte surse, cum ar fi WhatsApp, Messenger sau Instagram, nu va înlocui pierderea de pe Facebook, astfel încât investitorii trebuie să-şi ajusteze aşteptările şi calculele. În pofida veştilor, Facebook rămâne una dintre cele mai tranzacţionate acţiuni datorită caracteristicilor unice şi a importanţei companiei în peisajul social media’, subliniază Peter Garnry.

În ceea ce priveşte compania Amazon, aceasta a furnizat un profit anual de 13,1% în 2016, după un start destul de prost anul trecut, când investitorii se îndoiau şi de economia globală, şi de performanţa Amazon. Pe parcursul anului, compania a arătat investitorilor o creştere robustă, chiar accelerată, majorând marja EBITDA la 9,1% în Q3, faţă de 4% în Q4 2011.

La rândul lor, acţiunile Apple au crescut cu 7,2% în 2016, sub nivelul mediu S&P500, alimentând teoria că Apple şi-a pierdut din atracţia generată printre investitori şi chiar clienţi. Entuziasmul din era Steve Jobs a dispărut, iar Apple a fost sub mare presiune să livreze ‘the next thing’ care ar permite companiei să diversifice businessul – care acum depinde în proporţie de 70% de telefoane, atât la software, cât şi la hardware.

La polul opus, Novo Nordisk a avut cel mai prost an din 2002 încoace, cu preţul per acţiune scăzând cu 44%. Managementul băncii a admis că ţinta de creştere de 10% a fost prea mare. De asemenea, politica de preţuri de pe piaţa americană şi-a spus şi ea cuvântul, aşa că Novo Nordisk a trebuit să se adapteze noii realităţi.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. Fondat în 1992, Saxo are peste 1.500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokyo.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...