Saxo Bank: Vom vedea o reluare a efectului Brexit în pieţe. Ne putem aştepta la o baie de sânge pe piaţa mexicană

Rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii va duce la o reluare a efectului Brexit în pieţe, fiind posibilă o 'baie de sânge' pe piaţa mexicană de acţiuni, consideră Peter Garnry, head of equity strategy la Saxo Bank.
Economica.net - mie, 09 nov. 2016, 10:26

‘Vom vedea o reluare a efectului Brexit în pieţe, azi (miercuri n.r). Asia Pacific este deja mai jos cu 3,4%. Instrumentele pe Asia Pacific se ţin mai bine decât era de aşteptat. Ne putem aştepta la o baie de sânge pe piaţa mexicană de acţiuni’, afirmă Peter Garnry.

În opinia lui Ole Hansen, head of commodity strategy la Saxo Bank, politicile pro-petrol ale lui Donald Trump ar putea determina revigorarea producţiei petroliere în SUA, în timp ce John J Hardy, head of FX strategy, Saxo Bank consideră că ‘sună ceasul şi pentru plecarea lui Janet Yellen de la cârma Rezervei Federale’.

De asemenea, potrivit lui Steen Jakobsen, economist şef şi CIO, Saxo Bank, va începe un proces de anti-globalizare, declanşat de maturizarea ‘generaţiei Zidului de la Berlin’.

‘Sunt în Rusia, unde nimeni nu pare surprins de victoria lui Trump. Nu e vorba de Trump care învinge, ci de Clinton care pierde din nou. Începe un proces de anti-globalizare, declanşat de maturizarea ‘generaţiei Zidului de la Berlin’. Oamenii nu au mai putut trăi încă 8 ani fără nicio schimbare. Votul popular din SUA a decis în favoarea lui Trump. Ne pregătim de schimbări majore în peisajul global politic. Probabilitatea unei creşteri de dobândă Fed scade, în acest moment’, s spus Jakobsen.

Republicanul populist Donald Trump, lipsit de orice experienţă politică, a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate marţi în Statele Unite ale Americii, declanşând un seism politic fără precedent care aruncă SUA şi lumea în incertitudine, notează miercuri France Presse.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde ...
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un ...
Grup Șerban Holding, unul dintre principalii jucători pe piața agricolă din Bacău, companie antreprenorială înființată ...
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Câştigurile trimestriale ale Facebook au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, chiar dacă veniturile au ...