1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Scad şansele ca legea dării în plată să fie promulgată

Nici Iohannis, nici Ciorbea nu au depus nicio sesizare de neconstituţionalitate la legea dării în plată. Preşedintele mai are la dispoziţie încă 20 de zile pentru promulgarea acestei legi, dar vizita reprezentantului FMI pentru Europa a avut după toate probabilităţile un scop precis.

Astăzi la ora 14.00 a expirat termenul legal de depunere a sesizării de neconstituţionalitate a legii dării în plată (5 zile de la data votului în plenul parlamentului). Teoretic, legea îşi urmează cursul şi va pleca din Parlament către Preşedinţie urmând ca în termen de 20 de zile să fie promulgată de către Klaus Iohannis sau să fie trimisă spre reexaminare în parlament.

Cu toate acestea, şansele ca legea "casă contra credit" să fie promulgată au scăzut considerabil odată cu vizita directorului Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, Poul Mathias Thomsen în România care se întâlneşte astăzi cu preşedintele, primul ministru Dacian Cioloş, dar şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare.

După cum a sunat anunţul privind vizita şi întâlnirile lui Thomsen în România, scopul întâlnirilor nu are nici o legătură cu posibilitatea sau imposibilitatea încheierii unui nou acord cu FMI. "Poul Thomsen, director al Departamentului European al FMI, va efectua o vizită la Bucureşti pe 4 decembrie 2015, ca parte a vizitelor sale regulate în ţările din regiune. El are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Dacian Cioloş, guvernatorul Mugur Isarescu şi alţi omologi, pentru a discuta despre evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare", a declarat reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, într-o informare transmisă vineri.

Comunicatul preşedinţiei arată că în timpul întâlnirii de astăzi au fost discutate perspectivele pozitive ale economiei României, dar şi unele evoluţii de la nivel european. Întrevederea a reprezentat şi un bun prilej pentru a reafirma importanţa consolidării încrederii în politicile guvernului din partea mediului economic şi a partenerilor externi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO