Scădere importantă a acțiunilor Tesla după un prim trimestru sub așteptări

Producătorul american de mașini electrice Tesla a raportat astăzi o scădere mai mare decât se aștepta a livrărilor sale din primele trei luni ale lui 2024.
Robert Stan - mar, 02 apr. 2024, 18:00
Scădere importantă a acțiunilor Tesla după un prim trimestru sub așteptări

Conform datelor publicate de Tesla, în perioada ianuarie – martie 2024 compania a vândut 386.810 mașini, în scădere față de cele 484.507 comercializate în ultimul trimestru al anului trecut și chiar mai jos decât livrările de 422.875 de unități din primul trimestru al anului precedent.

Mai grav chiar, așteptările companiei, dar și ale majorității analiștilor indicau vânzări de circa 450.000 de mașini în primul trimestru din 2024.

În acest context, bursa de pe Wall Steet a reacționat rapid, iar acțiunile Tesla au scăzut cu 5% încă din primele ore de tranzacționare.

În ciuda rezultatului mult sub așteptări, Tesla a reușit să își recupereze poziția de lider mondial al pieței de mașini electrice de la compania chineză BYD.

Asta pentru că BYD a raportat, la rândul său, o scădere cu nu mai puțin de 43% a livrărilor sale trimestriale de vehicule electrice. Volumul vânzărilor de mașini electrice al companiei din China în perioada ianuarie – martie a fost de doar 300.114 unități.

Este important de menționat că BYD nu vinde doar mașini electrice, ci și vehicule cu motoare termice sau cu sisteme de propulsie hibride. Astfel, dacă numărul de mașini complet electrice comercializate de companie a scăzut, volumul total al vânzărilor s-a ridicat la 626.263 de unități, în creștere cu 13,4% față de rezultatul din primul trimestru al anului trecut.

Perspectivele BYD, la nivelul vânzărilor totale sunt chiar încurajatoare pentru firma chineză dat fiind faptul că în ultima lună a trimestrului, martie 2024, a livrat clienților 302.459 de mașini cu toate tipurile de propulsie, în creștere cu 46% față de aceeași lună a anului 2023. Martie 2024 a fost, de altfel, a doua cea mai bună lună din istoria BYD, după decembrie 2023, atunci când a comercializat 341.043 de vehicule.

Săptămâna trecută, BYD a stabilit un obiectiv de vânzări ambițios, de 3,6 milioane de unități (cu toate tipurile de motorizare), pentru anul 2024, valoare corespunzătoare unei creșteri cu 20% față de vânzările sale record de anul trecut.

Citește și:
– Se poate și invers: După ieftiniri, Tesla majorează prețul Model Y în Europa
– Potențialele taxe impuse de alte state împing producători ca BYD, Chery, Geely sau SAIC să construiască uzine în afara Chinei

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...