1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

News

Scăderea preţului aurului amână proiectele Eldorado Gold din Grecia şi România

Compania canadiană Eldorado Gold Corporation, care deţine mine în China, Europa şi Brazilia, a informat marţi că îşi va amâna expansiunea, va încetini dezvoltarea unor proiecte şi de asemenea îşi va revizui politica de dividende după ce preţul aurului a înregistrat o scădere semnificativă, transmite Bloomberg.

16 iul, 2013 | ECONOMICA.net

Anul trecut, Eldorado Gold a obţinut avizul de mediu pentru exploatarea auriferă din comuna hunedoreană Certeju de Sus. Exploatarea minereului aurifer se va face în carieră deschisă, la suprafaţă, pe o perioadă de 16 ani, urmând ca la final să fie executate şi lucrări de închidere care vor dura alţi patru ani.

Eldorado a informat că a decis să-şi reducă bugetul de explorare pentru acest an cu 48%, până la 51 de milioane de dolari, în timp ce cheltuielile de capital au fost diminuate cu 36%, până la 430 milioane de dolari. În plus, compania canadiană va amâna extinderea minei de la Kisladag (Turcia) iar noile mine din Grecia şi România vor începe producţia cu un an mai târziu decât era planificat. De asemenea, boardul companiei va revizui actuala politică de dividende la următoarea reuniune trimestrială 'pentru a se asigura că această politică se potriveşte cu actualele planuri de cheltuieli'.

Compania canadiană a subliniat că toate aceste modificări vor garanta că Eldorado îşi va putea dezvolta afacerile la un preţ al aurului de 1.250 de dolari pentru o uncie în viitorul apropiat.

Analiştii au apreciat modificările anunţate de Eldorado ca fiind 'prudente'. 'Eldorado este o companie bine poziţionată pentru a face acest gen de ajustări rapide în condiţiile în care rezervele lor sunt calculate la un preţ de 1.250 de dolari pe uncie faţă de mulţi dintre concurenţii lor care au un preţ de 1.400 de dolari pe uncie', a declarat Steven Green, analist la TD Securities Inc.

Marţi, pe platforma Comex din New York, uncia de aur era cotată la 1.289,90 dolari, în scădere cu 33% comparativ cu recordul de 1.923,70 de dolari înregistrat în luna septembrie 2011.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO