1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Scăderi masive pe Wall Street. Declin şi pe pieţele din Asia

Indicele bursier Dow Jones a avut luni o scădere de 1.175 de puncte, 4,6%, cel mai mare declin dintr-o zi, după anul 2011, situaţii asemănătoare înregistrându-se şi pentru indicii S&P 500 şi Nasdaq. Scăderi importante au fost înregistrate şi pe pieţele din Asia. Investitorii estimează că Rezerva Federală a SUA (Fed) va fi nevoită să majoreze rapid dobânzile după ce randamentul la obligaţiunile de stat pe 10 ani a atins cea mai ridicată valoare din ultimii patru ani.

06 feb, 2018 | ECONOMICA.net

Cotaţiile intraday au înregistrat cea mai mare scădere (puncte) din istoria Bursei de la New York: 1.600 de puncte.

Cotatiile futures ale actiunilor de pe Wall Street au cazut cu trei procente peste noapte pe pietele asiatice, transmite Reuters. investitorii se tem ca inflatia in crestere din Statele Unite ar putea duce la un ritm mai rapid de crestere a dobanzilor, afectand perspectiva optimista privind profiturile companiilor, noteaza sursa citata.

Indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong şi indicele Shanghai Composite Index al Bursei din Shanghai înregistrau marţi un declin de 3,24% şi, respectiv, de 2%, în timp ce indicele principal Nikkei-225 al Bursei japoneze a scăzut cu 5,26%, la 21.487,87 puncte. În Australia, indicele S&P/ASX200 s-a depreciat cu 2,74% în prima oră a şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a înregistrat un declin de 2%, cel mai semnificativ din 2016.

'Este o îndelung aşteptată corecţie, determinată de temerile investitorilor că Rezerva Federală a SUA (Fed) va fi nevoită să majoreze rapid dobânzile. Declinul ar putea continua o perioadă, până când valoarea acţiunilor va ajunge la un nivel relativ atractiv', a afirmat Ben Kwong, analist în Hong Kong.

'Apreciem ca normală valoarea vânzărilor la burse, dar viteza cu care se realizează nu este normală', a apreciat Michael Purves, analist la Weeden & Co în New York.

Şi indicele bursei din Dubai a scăzut cu 2,5%, iar cel din Abu Dhabi cu 1,5%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO