1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Scandal în Marea Britanie din cauza unui consilier de extremă dreapta al lui Boris Johnson. Premierul refuză să se delimiteze

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a refuzat astăzi să răspundă la întrebările ziariștilor dacă prim-ministrul crede că oamenii de culoare au un IQ mai mic decât media și dacă este de acord cu eugenia, asta după ce la cabinetul sau a fost angajat un consilier care niște viziuni foarte controversate, relatează The Guardian.

17 feb, 2020 | The Guardian

În cadrul unei conferințe de presă tensionate, purtătorul de cuvânt al premierului Johnson a refuzat de mai multe ori să precizeze dacă șeful sau se distanțează de părerile noului sau consilier Andrew Sabisky, care în trecut a dat de înțeles că autoritățile ar trebui să impună măsuri contraceptive forțate pentru a preveni crearea unei categorii permanente de declasați.

Partidul Laburist i-a cerut lui Johnson să-și concedieze consilierul, despre care se crede că a fost adus Downing Street 10 de Dominic Cummings, care lucrează în departamentul de proiecte speciale al Guvernului, dar despre care se crede că este șeful de facto al staffului lui Boris Johnson.

Purtătorul de cuvânt al premierului a refuzat să comenteze cu privire la situația lui Sabisky, cu privire la punctele acestuia de vedere și dacă premierul britanic le împărtășește.

“Viziunea prim-ministrului este foarte bine făcută public și foarte documentată”, a spus de mai mult de zece ori purtătorul de cuvânt, căruia media engleză nu-i dau numele, când a fost întrebat care sunt părerile premierului englez cu privire la inteligența negrilor, a eugeniei, a studiilor cu privire la metodele de selecție pentru împerecherea oamenilor că să se îmbunătățească specia.

Sabisky, în vârstă de 27 de ani, a  susținut că afro-americanii au un IQ mai scăzut decât media IQ-ului albilor și că este mult mai probabil să ajungă să sufere de dizabilități intelectuale. El a mi susținut într-o postare pe Twitter că: “Am fost întotdeauna foarte direct când am susținut că sportul feminin se compară mai mult cu Jocurile Paralimpice, decât cu sportul practicat de bărbați.”

Într-un interviu acordat în 2016, Sabisky a spus că este interesat de efectele drogului modafinil, care reduce nevoia de somn la oamenii sănătoși cu două treimi și ajută la funcționarea creierului, deși există evidente științifice că folosirea lui crește riscul îmbolnăvirii cu sindromul Stevens-Johnson, o boală de piele care poate fi mortală. Potrivit lui Sabinsky, din perspectiva socială, benefiicile pe care le-ar aduce administrarea unei doze de modafinil o dată pe săptămâna fiecăruia ar fi mai mari decât riscul că că moară un copil o dată pe an din cauza asta.”

În 2014, el a scris pe blogul lui Cummings că pentru ase evita sarcinile nedorite în Marea Britanie, ar trebui că să fie impusă o politică de contracepție forțată.

“Unul dintre efectele ocolirii problemei sarcinilor nedorite este crearea unei categorii permanente de declasați, iar această ar putea fi rezolvată prin impunerea de măsuri contraceptive pe termen lung o dată cu apariția pubertății.”, a scris el. “Aș putea argumenta că legea vaccinării obligatorii constituie un precedent.”, a mai susținut Sabinsky.

Asemnea declarații au atras critici acide din partea adversarilor politici, Ian Lavery, președintele laburiștilor, a declarat: “Este dezgustător nu doar că Guvernul nu a condamnat declarațiile scandaloase alui lui Sabisky, dar par să susțînă ideea că albii ar fi mai inteligenți decât negrii. Boris Johnson  ar trebui să aibă curajul să facă o declarație în care să explice de ce a făcut această nominalizare, care este poziția să față de ea și ce crede despre eugenie.”


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO