Scandal uriaș în piața asigurărilor. Transilvania, singurul broker listat, este acuzat că vrea să fure agenții concurenților cu oferte mincinoase

Transilvania Broker, singurul jucător din domeniu listat la Bursa de Valori București(BVB) se află în centrul unui scandal uriaș. Intermediarul riscă să fie exclus din organizațiile profesionale din care face parte și chiar să fie sancționat de autorități după ce a încercat să racoleze agenții celorlalți intermediari din piață, dar și pe cei ai firmelor de asigurare, trimițând oferte pe care specialiștii din piață le consideră mincinoase, arată surse consultate de  ECONOMICA.NET. Publicația noastră se află în posesia mai multora dintre cele 30.000 de mesaje trimise de Transilvania Broker.
Şerban Buşcu - mie, 03 feb. 2021, 19:18
Scandal uriaș în piața asigurărilor. Transilvania, singurul broker listat, este acuzat că vrea să fure agenții concurenților cu oferte mincinoase

Fiind personalizate, nu putem publica ofertele, însă putem spune că ele promit cel mai mare comision din piața asigurărilor, și comisioane zero la depunerea primelor de asigurare, la emiterea poliței, la dotarea cu POS și la plățile făcute de clienți prin POS. Oameni din zona brokerajului cu care am stat de vorbă spun că este imposibil ca această ofertă să fie respectată altfel decât în condițiile în care brokerul și-ar asuma pierderi.

De altfel, una dintre organizațiile reprezentantive ale pieței, PRBAR, a trimis deja solicitări către ASF și Consiliul Concurenței pentru a analiza acțiunea Transilvania Broker și, eventual, pentru a sancționa intermediarul. ASF a transmis deja că a primit solicitarea, care se află în lucru în departamentele de specialitate. Pe de altă parte, UNSICAR, organizația din care face parte și Transilvania, urmează să ia mâine o decizie în privința brokerului. Se pune inclusiv problema excluderii, pe care o vor susține câteva nume grele din comitetul director.

De asemenea, acțiunea Transilvania Broker a stârnit reacții dure și în zona firmelor de asigurare, mai ales a celor cu rețea proprie semnificativă, cum sunt Allianz Țiriac, Omniasig sau Groupama.

Transilvania este unul dintre cei mai mari zece brokeri de asigurare din România și cea mai are prezență din zona de unde își trage și numele. Este singurul broker din România listat la Bursă.

Redăm mai jos mesajul transmis de PRBAR autorităților:

 

Va scriem pentru a va semnala si totodata denunta o  actiune concertata la nivelul intregii piete de intermediari declansata de catre Transilvania Broker de Asigurare prin  transmiterea de adrese scrise catre toti asistentii in brokeraj ai tututor celorlalti intermediari pricipali, si catre toti agentii de asigurare ai Asiguratorilor, cu invitatia de se alatura Transilavania Broker.

Pe de o parte, aceasta practica incalca etica profesionala si aduce atingere imaginii companiilor de brokeraj din Romania, dar si societatilor de asigurare, iar pe de alta parte, concurenta din randul companiilor de brokeraj este in beneficiul dezvoltarii industriei si in folosul final al consumatorilor de servicii de asigurare. In nici un caz nu ar fi cuiva benefica piata de intermediere cu un jucator unic aceasta aducand in mod automat un risc suplimentar – riscul de concentrare.

Noi am dovedit ca exista in Romania brokeraj in asigurari de calitate, iar o dovada in acest sens este data inclusiv de parteneriatul pe care il avem cu ASF, ISF, si cu UNSICAR pentru constructia si dezvoltarea unei piete de asigurari civilizate, bine reglementate, transparente si etice.

Prin dimensiunea sa, la nivelul tuturor asistentilor in brokeraj si agentilor de asigurare persoane juridice, demersul Transilvania Broker este unul ostil, profund neetic si, si cu conotatie de publicitate mincinoasa si de concurenta neloiala, daunand grav increderii dintre intermediarii secundari si cei principali precum si intre agentii de asigurare si societatile de asigurare, toate acestea in defavoarea consumatorului final de asigurari.

Concluzionam prin a va ruga in a sprijini breasla si profesia onorabila de distribuitor de asigurari, sanctionand sau denuntand acest demers.  

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...