1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Scandalul cărnii de cal: Un angrosist olandez a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

Un angrosist olandez, care a vândut carne de cal etichetată drept carne de vită, procedeu care a provocat în anul 2013 un imens scandal în Europa, a fost condamnat marţi de un tribunal din ţara sa la doi ani şi jumătate de închisoare, transmite AFP, preluată de Agerpres.

07 apr, 2015 | Agerpres

Potrivit hotărârii judecătoreşti, în calitatea de director a două societăţi comerciale, angrosistul Willy Selten, în vârstă de 45 de ani, 'a falsificat facturi, etichete şi declaraţii scrise şi a folosit de asemenea documente false pentru a comercializa carnea'.

Firmele conduse de el au cumpărat şi prelucrat în anii 2011 şi 2012 cel puţin 336.000 de kilograme de carne de cal - aceasta fiind mai ieftină decât cea de vită - şi amestecate cu grăsime de vită produsele au fost comercializate mai departe drept carne de vită, precizează instanţa.

Scandalul cărnii de cal a izbucnit la începutul anului 2013 în Irlanda şi Marea Britanie, unde la mai multe supermarketuri a fost descoperit ADN de cal în hamburgherii etichetaţi ca fiind cu carne de vită. La început s-a afirmat că au existat companii româneşti care ar fi exportat în UE carne de cal etichetată drept carne de vită, acuzaţie ce s-a dovedit apoi a fi nefondată.

În urma verificărilor efectuate ulterior de autorităţile sanitar-veterinare ale statelor din UE, s-a găsit carne de cal în 5% din eşantioanele de produse ce ar fi trebuit să conţină exclusiv carne de vită, în scandal fiind implicate societăţi comerciale din mai multe ţări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO