Scandalul de la Spitalul Floreasca: Numărul medicilor demisionari a crescut la 22. Asistenţii îşi scriu şi ei demisia

Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca a crescut la 22, iar asistenţii îşi scriu, la rândul lor, demisiile, a anunţat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.
Economica.net - joi, 01 sept. 2016, 09:40
Scandalul de la Spitalul Floreasca: Numărul medicilor demisionari a crescut la 22. Asistenţii îşi scriu şi ei demisia

‘Asistenţii din tura de azi îşi scriu demisiile şi ei. (…) Sunt (…) 22 de demisii de la medici. Ieri s-au înaintat şi demisii de la asistenţi şi fiecare tură de asistenţi îşi scrie demisia. (…) Ei (asistenţii – n.r.) ne-au întrebat, sunt solidari cu gestul nostru. Rezidenţii sunt solidari şi ei cu gestul nostru şi au cerut schimbarea centrului de formare în rezidenţiat’, a spus doctorul Gabriela Bratosin.

Aceasta a precizat că încă 9 medici vor să îşi depună demisia. ‘Mai sunt colegi care vor veni, sunt în concediu şi nu poţi să-ţi depui demisia când eşti în concediu’, a explicat medicul.

Bratosin a mai spus că rezolvarea problemelor depinde de noua conducere a Spitalului Floreasca, precizând că în următoarele 15 zile medicii demisionari îşi vor continua activitatea.

‘Ne continuăm activitatea şi în funcţie de noua conducere, când va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea, o să ne-o continuăm’, a arătat Gabriela Bratosin.

Potrivit acesteia, medicii demisionari doresc să fie lăsaţi să îşi facă meseria şi să nu mai existe lipsuri care să le afecteze activitatea.

‘Vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne facem meseria. Să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii atât în spital, cât şi în prespital, pentru că cel care are de suferit într-un final este pacientul. (…) În momentul acesta, sunt câteva lipsuri, nu atât de mari, dar dacă nu se va asigura o ciclicitate în asigurarea medicaţiei vom ajunge iar în situaţia în care am fost acum o lună, acum două luni şi dacă se continuă la un moment dat nu o să mai avem nimic şi nu o să avem cu ce să tratăm pacienţii, de asta am ajuns aici’, a explicat Gabriela Bratosin.

Întrebată cum ar trebui să fie noul manager interimar al Spitalului Floreasca, Gabriela Bratosin a răspuns: ‘Să fie dispus să stea la discuţii’.

Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU – SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca au demisionat miercuri.

‘Din 31 de medici care au contracte de muncă şi-au dat demisia 17 doctori. Erau angajaţi UPU – SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăţi în desfăşurarea activităţii, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activităţii şi, bineînţeles, modul în care s-a înţeles să se discute şi să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni’, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Departamentului, medicul Bogdan Opriţa.

Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, şi-a înaintat miercuri seara demisia. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în luna iunie, iar ce rămâne în prima parte din iulie, a anunţat, luni, ministrul......
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Statele Unite vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni (SMR), pentru ca România ...
Autoritățile ruse din regiunea ucraineană Herson au impus rubla ca monedă oficială, alături de grivna
Autoritățile ruse din regiunea ucraineană Herson au impus rubla ca monedă oficială, alături de grivna
Noile autorităţi proruse din regiunea ucraineană Herson, ocupată de Moscova, au adoptat luni rubla ca monedă oficială ...
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din Constanța
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din ...
Asocierea formată din companiile Altimate S.A,. Trident Servicii și Mentenanță S.A., UTI Construction and Facility Management ...