1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Scandalul Volkswagen: Doar 36.000 de vehicule depăşesc nivelul emisiilor de CO2

Grupul german Volkswagen (VW) a anunţat că mai puţine maşini noi decât a estimat iniţial au un nivel subestimat al consumului de combustibil şi al emisiilor de dioxid de carbon, transmite Reuters.

09 dec, 2015 | ECONOMICA.net

'Doar un număr redus de maşini noi au ajustate datele din catalog privind consumul de dioxid de carbon (CO2)', respectiv aproximativ 36.000 de vehicule, se arată în comunicatul Volkswagen.

Luna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Cel mai mare producător auto european se aşteaptă la costuri de cel puţin două miliarde de euro (2,19 miliarde de dolari) din cauza acestor noi dezvăluiri.

'Impactul negativ asupra câştigurilor încă nu a fost confirmat, va depinde de rezultatele obţinute în urma reluării măsurătorilor', a anunţat grupul german.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO