Schaechter, FMI: Măsură cheie este creşterea accizelor la carburanţi. PIB creşte cu 2,2% în 2014

Guvernul a anunţat o măsură cheie pentru a se putea încadra în ţinta de deficit bugetar prognozată pentru 2014, iar aceasta priveşte majorarea accizelor la carburanţi, a declarat, marţi, şeful Misiunii FMI pentru România, Andreea Schaechter, într-o conferinţă de presă. FMI prognozează o creştere economică de 2,2% în 2014.
Economica.net - mar, 05 nov. 2013, 08:43
Schaechter, FMI: Măsură cheie este creşterea accizelor la carburanţi. PIB creşte cu 2,2% în 2014

‘O măsură cheie anunţată de Guvern, pentru a se încadra în ţinta de deficit ar fi majorarea accizelor la carburanţi şi impozitarea construcţiilor speciale. Ţinta de deficit va fi de 2,2%, pentru 2014, adică o creştere cu 0,2% a deficitului pe cash’, a spus Schaechter.

Acest angajament de creştere a deficitului înseamnă o accelerare a atragerii într-o măsură mai mare a fondurilor europene, a explicat Shaechter.

Creştere a PIB cu 2,2%, în 2014

Prognozăm pentru România o creştere reală a PIB cu 2,2% pentru 2014, a declarat, marţi, şeful Misiunii FMI pentru România, Andreea Schaechter, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a spus că în 2013 creşterea PIB este de 2,2 la sută, pe fondul unei bune evoluţii a producţiei agricole.

Românii vor pierde din nou: accizele pentru anul viitor vor fi ajustate cu inflaţia UPDATED

Schimbări în 2014: Pensiile vor fi indexate cu 3,76%, salariul minim creşte, iar CAS scade cu 5 puncte

FMI: România a îndeplinit toate criteriile pentru finele lunii septembrie
     
Programul cu România se menţine în parametri şi toate criteriile pentru finalul lunii septembrie au fost îndeplinite, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Delegaţiei Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Andrea Schaechter.

Timp de două săptămâni, Misiunea FMI a efectuat la Bucureşti prima evaluare a noului acord cu România, s-a ajuns la un acord tehnic, iar evaluarea trebuie aprobată de Board-ul FMI.

Schaechter a precizat că a fost revizuită în sus cu 0,2 puncte procentuale prognoza de creştere economică pentru 2013, la 2,2 %, dar cererea internă se menţine încă slabă, ceea ce conduce la o ajustare a deficitului de cont curent pentru 2013 la 1,2% din PIB.

Dezinflaţia a fost mai puternică decât se estima şi reflectă scăderea preţurilor produselor agroalimentare, iar proiecţia de inflaţie pentru 2013 este de 2%.

Pentru 2014, estimările indică un avans al PIB de 2,2% şi un deficit de cont curent de 1,8%.

Oficialul FMI a mai spus că ţinta de deficit bugetar pentru septembrie 2013 a fost îndeplinită, precum şi ţinta de arierate ale administraţiei publice locale, dar veniturile bugetare au fost sub program, reflectând cererea slabă, dar mai ales profitabilitatea slabă a economiei, mai ales a sectorului bancar.

Taxă nouă pe stâlpi, parcări şi baraje. Vor fi impozitate suplimentar Transelectrica, Transgaz, Romgaz

Ponta: Vom creşte cu 25% redevenţele, altele decât la petrol şi gaze

Salariul minim brut va fi majorat în etape la 900 lei, majorări salariale doar la unii bugetari

Chiţoiu: Contribuţiile sociale pentru PFA şi drepturi de autor nu se modifică în 2014

Nivelul CAS va fi redus cu 5 puncte din semestrul II 2014 dacă Guvernul identifică resurse

Chiţoiu: Numărul de personal din structuri reorganizate, redus cu cel puţin 10% la descentralizare

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...