1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Schaeuble: Multinaţionalele trebuie să plătescă taxe adecvate acolo unde au activitate economică

Germania va susţine la reuniunea statelor membre G20 din această săptămână, la Moscova, un plan pentru oprirea practicilor multinaţionalelor de a-şi transfera profiturile în paradisuri fiscale, a declarat ministrul de Finanţe german, Wolfgang Schaeuble.

18 iul, 2013 | Mediafax

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) va prezenta la reuniunea G20 un plan care prevede ţinte clare şi ambiţioase în combaterea evaziunii fiscale, a declarat Schaeuble într-un interviu pentru Reuters, preluat de cotidianul New York Times.

"Şi multinaţionalele trebuie să plătească taxe adecvate, iar asta trebuie să o facă acolo unde sunt active economic. Planul OCDE, în varianta aflată pe masă la Moscova, ar aduce schimbări majore", a declarat ministrul.

O variantă preliminară a planului OCDE obţinută de Reuters arată că organizaţia a identificat deja un număr de practici de transfer al profitului şi vizează schimbări specifice ale regulilor internaţionale în privinţa taxelor în unul sau doi ani.

Taxele plătite de companii au devenit un subiect fierbinte în multe ţări afectate de măsuri de austeritate, după ce presa internaţională a scris despre modurile în care multinaţionalele îşi reduc taxele, în timp ce pentru populaţie acestea sunt majorate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO