1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Schaeuble vrea să utilizeze Mecanismul European de Stabilitate pentru investiţii

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble lucrează la un propunere care ar permite statelor din sudul zonei euro să acceseze Mecanismul European de Stabilitate (MES) pentru a susţine investiţiile în perioade de recesiune, informează un articol publicat miercuri în cotidianul german Bild, preluat de Reuters.

23 aug, 2017 | Agerpres

Dacă aceste articol, care nu citează sursa informaţiilor sale, va fi confirmat, ar reprezenta o modificare majoră a politicilor promovate de Wolfgang Schaeuble, care până acum s-a opus transferului de fonduri de la ţările bogate din zona euro către statele membre mai sărace.

Germania este cel mai mare contributor al Mecanismului European de Stabilitate, fondul de salvare al zonei euro.

Potrivit Bild, Schaeuble vrea să prezinte această propunere după alegerile legislative care vor avea loc în Germania în 24 septembrie, la care conservatorii conduşi de cancelarul Angela Merkel sunt favoriţi. În schimbul unui acces mai flexibil la MES, Schaeuble vrea ca fondul de salvare al zonei euro să aibă un cuvânt mai important de spus cu privire la bugetele şi nivelul datoriilor statelor membre.

Bild adaugă că prin acest proiect, Schaeuble vrea să demonstreze bunăvoinţa Berlinului faţă de preşedintele francez Emmanuel Macron, care s-a angajat să colaboreze cu Angela Merkel pentru o mai strânsă integrare a zonei euro. Schaeuble a declarat anterior că împărtăşeşte poziţia lui Emmanuel Macron, potrivit căruia transferurile financiare din ţările bogate către statele membre mai sărace sunt necesare în interiorul zonei euro.

Schaeuble este criticat în multe state din sudul zonei euro, în special în Grecia, pentru insistenţa sa cu privire la măsuri dure de austeritate în schimbul acordării de fonduri de sprijin în perioada crizei datoriilor care a început în urmă cu şapte ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO