Schimbare în conducerea BCR. Un nou director de risc de la 1 ianuarie 2017

Bernhard Spalt va ocupa de la 1 ianuarie 2017 funcţia de director de risc la Banca Comercială Română, subsidiara din România a Erste, potrivit unor schimbări la nivelul conducerii executive anunţate marţi de grupul bancar austriac.
Economica.net - mar, 27 sept. 2016, 10:32
Schimbare în conducerea BCR. Un nou director de risc de la 1 ianuarie 2017

În prezent, Bernhard Spalt este director de risc al Slovenská sporitelna (SLSP) – subsidiara din Slovacia a Erste – şi va fi înlocuit de la 1 ianuarie 2017 cu Alexandra Habeler-Drabek, în prezent şef al Managementului riscului la nivel de întreprindere la Erste Holding.

‘Am dezvoltat talente de primă clasă în domeniul managementului riscului în grupul nostru, talente care sunt esenţiale, ţinând cont de mediul nesigur şi cerinţele complexe ale autorităţilor de reglementare. În Alexandra şi Bernhard avem doi directori excelenţi, care au demonstrat nu doar competenţe tehnice, ci şi o gândire strategică şi o autoritate solidă’, a afirmat şeful Consiliului de Supraveghere al Erste Group, Friedrich Rödler.

Bernhard Spalt s-a alăturat Erste Group în 1991 şi a deţinut mulţi ani diverse diverse poziţii de conducere în domeniul managementului riscului. Din 1999 până în 2002, Spalt a condus Departamentul de restructurare împrumuturilor al Ceská sporitelna – subsidiara din Cehia a Erste. După ce a revenit în Austria, a construit divizia de Management strategic al riscului la Erste Grup, în perioada 2006 – ianuarie 2012. Din 2012 până în 2015, Spalt a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Consiliului de Administraţie al Erste Bank Ungaria, înainte de a se alătura Slovenská sporitelna, în 2015.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul Uniunii Europene, cu aproximativ 46.600 de angajaţi, care deservesc 15,8 milioane de clienţi în 2.700 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...