Schimbarea deceniului pentru șoferi, detaliul ignorat. Decontarea directă la RCA nu e obligatorie, e doar inclusă automat în poliță și preț-OUG

Decontarea directă va fi inclusă automat în contractul RCA, însă nu va fi și obligatorie, așa  cum s-a discutat înainte de lansarea în dezbatere publică a Ordonanței de Urgență care consemnează ceea ce ar putea fi schimbarea deceniului pentru șoferii români. Un articol din OUG, care prevede că șoferul păgubit va avea în continuare posibilitatea de a se adresa asigurătorului RCA al șoferului vinovat pentru despăgubire, îngrijorează agenții de vânzări ai brokerilor. În opinia lor, păstrarea acestei opțiuni va limita mult apetitul șoferilor pentru firmele cu reputație de bun plătitor și preț mai ridicat, în folosul firmelor ieftine și cu probleme certificate de către Autorități, care domină și astăzi piața.
Şerban Buşcu - joi, 28 ian. 2021, 09:11
Schimbarea deceniului pentru șoferi, detaliul ignorat. Decontarea directă la RCA nu e obligatorie, e doar inclusă automat în poliță și preț-OUG

Alineatul 5 al articolului 26 din OUG pentru modificarea legii 132/2017, a RCA, pentru că despre acesta este vorba, nu putea însă să lipsească din lege. Aceasta, spun specialiști care au lucrat la elaborarea proiectului, pentru că însăși esența asigurării RCA este că despăgubirea e face de către asigurătorul șoferului vinovat.

” Nu putea fi eliminată posibilitatea ca șoferul păgubit să se adreseze asigurătorului șoferului vinovat. Aceasta este chiar esența RCA și fără o astfel de prevedere am fi încălcat Directivele Europene în domeniu. Trebuie să înțelegem că produsul de bază este RCA, iar decontarea directă nu este decât o opțiune suplimnetară, o altă interfață. Dar nu cred că acesta va fi un impediment. Același act normativ introduce și o relație directă între păgubit și propriul asigurător, ceea ce va permite ca aceasta din urmă să îi facă imediat o ofertă. Succesul decontării directe obligatorii depinde foarte mult de brokeri, de felul în care ei vor explica acest produs. Dar cred că toată lumea este de acord că este o măsură bună „, ne-a explicat unul dintre specialiști. 

Articolul 26, alineatul 5: ” Prevederile nu aduc atingere dreptului persoanei prejudiciate în urma unui accident auto produs de un vehicul asigurat RCA de a exercita acțiunea directă pentru recuperarea prejudiciului produs împotriva asigurătorului RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului”

AICI puteți consulta tot proiectul de OUG


În acest context, mai mulți agenți de asigurări cu care a discutat și ECONOMICA.NET se tem că destul de mulți șoferi vor opta în continuare pentru variantele ieftine de RCA, știind că nu va fi neapărat nevoie să ceară despăgubirea de la propriul asigurător. Opiniile mai radicale subliniază inclusiv că decontarea directă nu se va aplica decât în cazul accidentelor rezolvate pe constat amiabil.

” La cum au strâmbat din nas unii până acum, când le-am prezentat clauza, ea fiind facultativă, să-i vezi acum, când este obligatorie. Va trebui o muncă asiduă de informare a condițiilor de aplicare. Să nu afle doar când au accident. „, spune un agent.

Ar fi un efect nedorit de nimeni, cu excepția, poate a celor două mari firme din RCA, Euroins și City Insurance, care controlează 75-80% din piața RCA datorită tarifelor reduse. Ele au fost amendate în repetate rânduri pentru diverse probleme, inclusiv cu gestionarea dosarelor de daună și adună cea mai mare parte a reclamațiilor primite de ASF de la clienți și păgubiți din asigurări.

Totuși, ele sunt preferate de șoferi tocmai pentru că asigurarea este privită fie ca un simplu document necesar pentru a ieși cu mașina pe stradă fie ca o asigurare „pentru altcineva”, mai precis pentru cel căruia ai putea să îi provoci o pagubă. De aceea prețul este singurul argument, în acest moment.

Introducerea decontării directe în poliță, automat, ar trebui să rezolve tocmai această problemă, a responsabilizării clientului, în condițiile în care el știe de la început că va fi despăgubit chiar de către firma de unde cumpără RCA, adică asigurare este ” pentru el”.Astfel se speră ca o parte dintre șoferi să meargă și către alte firme de asigurare decât cele două și să fie rezolvată cea mai mare problemă a pieței: concentrarea exagerat[.

Atât organizațiile brokerilor cât și cele ale pieței asigurărilor au salutat această măsură, discutată de mai mulți ani, dar impusă și ajunsă în faza de proiect de OUG doar după instalarea noii conduceri a ASF.

Toate detaliile și pozițiile din piață în legătură cu această măsură le puteți vedea AICI.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...