1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Schimbări cu câteva puncte procentuale ale preţurilor locuinţelor în iunie, cea mai calmă lună de la debutul pandemiei de COVID-19

Prețurile medii ale apartamentelor din București par să fi depășit, în luna iunie, perioada zbuciumată din ultimele luni, potrivit portalului anuntul.ro, iar evoluția lor, în sus, sau în jos, e de doar de câteva puncte procentuale la toate categoriile, de la garsoniere, la apartamente cu patru sau mai multe camere sau case-vile, unde și apare cea mai însemnată transformare, și anume ieftinirea cu 5,65%, la 237.489 de euro.

02 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

În schimb, prețul apartamentelor pare să se fi stabilizat.

Astfel, garsonierele s-au ieftinit cu 0,21%, la 42.315 euro, iar apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 0,79%, la 64.616 euro. Apartamentele cu trei camere au pierdut 0,35% în iunie, și au ajuns la 92.649 euro. După picajul de aproape 12% din mai, luna trecută apartamentele cu patru camere și peste au revenit timd pe creștere cu 0,21%, la 127.058 euro.

În fine, în oarecare criză rămân casele și vilele care s-au ieftinit cu 5,65%, la 237.489 de euro.

Citeşte şi: Contribuţia de cogenerare, redusă cu 16%

Majoritatea dezvoltatorilor spun că de la redeschiderea birourilor de vânzări cererea a reapărut, în unele cazuri superioară celei din trecut, dar e greu de crezut că acest lucru s-a întâmplat la toți, atâta vreme cât băncile continuă să fie prudente cu acordarea finanțărilor ipotecare, iar circa un milion de angajați români și-au pierdut jobul și au fost sau sunt în șomaj tehnic.

De aceea, situația nesigură va rămâne cel puțin până la finalul acestui an, dar proiecte noi continuă să apară, semn al încrederii majorității dezvoltatorilor și investitorilor în apetitul de a cumpăra locuințe al românilor, cei mai mari proprietari din Europa, cu un procent de peste 96% dintre apartamente sau case locuite de proprietarii lor.

Citeşte şi: Ce crede Universal Robots despre piaţa românească

Influenţaţi de pandemia de coronavirus, unii potenţiali cumpărători preferă să amâne eventualele achiziţii până la calmarea situaţiei din ţară, dr şi din Europa. De aceea, e de aşteptat ca revenirea totală la normal să apară doar după apariţia unui vaccin sau dispariţia virusului, chiar dacă o parte din public s-a învăţat să trăiască sub ameninţarea infectării cu coronavirus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO