1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Schimbări în conducerea BCR. Şeful direcţiei corporate pleacă. Divizie nouă pentru creditele neperformante

BCR face schimbări la nivelul conducerii executive. Şeful direcţiei clienţi corporate pleacă din bancă, poziţia sa fiind desfiinţată, în timp ce va fi înfiinţată un nou departament pentru managementul creditelor neperformante.

01 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a făcut schimbări în structura şi componenţa conducerii executive, se arată într-un comunicat al băncii.

Wolfgang Schoiswohl, în prezent Vicepreşedinte Corporate, va pleca de la BCR şi va prelua un rol nou în cadrul Erste Group Holding. Direcţia condusă de Schoiswohl va fi integrată în cea condusă de Sergiu Manea.

„Activităţile liniilor de afaceri Clienţi Corporativi şi Pieţe de Capital vor fi consolidate sub conducerea dlui. Sergiu Manea, in prezent Vicepreşedinte Trezorerie, Pieţe de Capital şi Clienti Corporativi Mari, în contextul noului model de afaceri corporate. Dl. Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entităţile liniei de business Clienţi corporativi si ale francizei corporate a BCR în Romania", se arată în comunicat.

Divizie pentru creditele rele

BCR va înfiinţa şi o divizie care se va ocupa de creditele cu probleme, condusă de Michael Beitz, în prezent şeful direcţiei de Risc. BCR este una dintre băncile cele mai afectate de creditele neperformante, ponderea acestora ajungând la aproape o treime din portofoliu, şi pe fondul reducerii expunerii băncii.

„Michael Beitz va avea ca responsabilitate exclusivă managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare şi Recuperare. BCR valorifică în continuare expertiza şi abilităţile dlui. Beitz pentru a-şi atinge obiectivele de îmbunătăţire a calităţii activelor, această dimensiune reprezentând cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate şi creştere sustenabilă", potrivit comunicatului de presă.

Poziţia de Vicepreşedinte executiv responsabil pentru Managementul Riscului va fi peluată de Jonathan Locke (sub rezerva aprobării Băncii Naţionale a României).

„Dl. Locke are o experienţă de peste 20 de ani în calitate de consultant şi angajat în cadrul unor instituţii financiare din Marea Britanie, Europa Centrală şi de Sud Est şi Rusia. În ultimii 10 ani, a ocupat funcţii de management şi de guvernanţă a riscurilor în cadrul reţelei internaţionale a băncii Intesa SanPaolo în Slovacia, Croaţia şi Ungaria", se arată în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO