Schimbări în conducerea regională a SAP: Alexander Meixner este numit Chief Operating Officer pentru Europa de Sud-Est

Producătorul german de soluţii software de business SAP a numit un nou director regional de operaţiuni pentru Europa de Sud-Est şi Ucraina, Alexander Meixner, care anterior a coordonat divizia Platform & Technology Business a companiei în Europa Centrală şi de Est.
Lidia Neagu - lun, 22 feb. 2021, 13:01
Schimbări în conducerea regională a SAP: Alexander Meixner este numit Chief Operating Officer pentru Europa de Sud-Est

El va acţiona doar ca COO, ci va ocupa şi poziţia de Head of Cloud Sales. Alexander Meixner va face echipă cu Josephin Gala, Managing Director SAP Europa de Sud- Est şi Ucraina, în dezvoltarea proiectelor din regiune.  

Numirea sa completează echipa de conducere a SAP Europa de Sud-Est şi Ucraina, care reprezintă o regiune cu peste 1900 de angajaţi din 12 ţări.

„Alăturarea la echipa de conducere SAP Europa de Sud-Est şi Ucraina reprezintă o provocare interesantă, întrucât combină toate pasiunile mele într-un singur rol. Platform & Technology au făcut parte dintotdeauna din ADN-ul meu, dezvoltarea oamenilor a fost mereu parte a conceptului meu de leadership şi, nu în cele din urmă, îmbunătăţirea şi simplificarea proceselor reprezintă nucleul tuturor aspiraţiilor noastre la SAP. În calitate de Head of Cloud Sales pot afirma că migrarea în cloud pentru clienţii noştri cu Rise with SAP reprezintă singurul pas logic către un viitor digital al creşterii sustenabile”, a declarat Alexander Meixner.

Alexander Meixner și-a început cariera în cadrul SAP în anul 2016 ca Head of Analytics pe Europa Centrală și de Est, fiind numit Head of Platform în 2018. Înainte de a se alătura SAP, el a activat la Oracle în departamentul de vânzări în regiunea EMEA, fiind responsabil de Analytics și Enterprise Performance Management. Înainte de Oracle,  a fost angajat la E&Y, Aral AG și Sony. Meixner este licențiat în Inginerie și Economie, specializarea Distributed AI, diplomă obținută de la Universitatea din Viena.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 440.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 18 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...