Schimbări la Ryanair: avioane cu tavan ce imită apusul şi noi servicii contra cost

Gigantul low-cost Ryanair, prezent pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, are în plan extinderea rutelor, dar şi introducerea de noi servicii. 
Andrada Ghira - joi, 17 sept. 2015, 13:13
Schimbări la Ryanair: avioane cu tavan ce imită apusul şi noi servicii contra cost

Compania aeriană low-cost Ryanair a lansat programul de vară pentru 2016 cu zboruri pe opt rute de a Bucureşti şi estimeză o creştere a traficului cu 90% faţă de acest an, spun oficialii Ryanair, prezenţi la Bucureşti. 

„Noul program de vară aduce patru noi rute către Bologna, Milano Bergamo, Milano Malpensa și Roma Ciampino şi estimăm că vom transporta 1,1 milioane de clienți pe an„, spune David O’Brien, chief commercial officer în cadrul Ryanair. 

Aceste noi rute se adaugă celorlalte deja existente: Bruxelles Charleroi (1 zbor/zi), Dublin (patru zboruri/săptămână), Londra (două zboruri/zi) şi Madrid (un zbor pe zi).

În total, în programul de vară Ryanair va avea 23.500 de scaune disponibile pe cele 62 de zboruri săptămânale. 

Planurile de viitor ale companiei prevăd şi noi rute de pe alte aeroportui din România. În acest sens, Ryanair este în discuţii pentru revenirea cu noi rute pe aeroporturile din Tîrgu-Mureş şi Constanţa, dar şi intrarea pe noi aeroporturi precum Cluj-Napcoa şi Timişoara. 

Ce aduce nou Ryanair

Ryanair a comadat peste 300 de noi avioane Boeing, care vor sosi începând cu luna ianuarie. Noile  avioane au un interior Boeing Sky, ce include şi lumini LED pe tavan, ce pot fi ajustate pentru a imita un apus de soare, un răsărit, sau pur şi simplu cer senin, în funcţie de ora la care se zboară. 

Deşi Ryanair nu şi-a stabilit baza la Bucureşti, O’Brien spune că este posibil ca din 2016 să poată aloca avioane noi şi pentru rutele de la Bucureşti. În plus, Ryanair schimbă şi uniformele angajaţilor începând cu anul viitor. 

Pentru a atrage noi clienţi, compania permite două bagaje de mână care pot fi transportate gratuit în cabina avionului. Acestea nu trebuie să depăşească 10 kg în greutate şi să respecte dimensiunile maxime de 55cm x 40cm x 20cm şi 35cm x 20cm x 20cm.

Ryanair a realizat venituri suplimentare de 1,39 miliarde de euro din taxarea diverselor servicii, în anul financiar la data de 31 martie 2015, şi la fel ca şi ceilalţi operatori taxează pentru un loc preferat, pentru mâncare şi bautură, pentru bagaje, dar şi pentru un SMS cu detaliile zborului.

Un nou serviciu contra cost va fi disponibil pasagerilor. „Vom introduce opţiunea blochează tariful, care este un modul care poate fi accesat de la serviciu, dacă aţi văzut un preţ interesant la Ryanair. Cu un preţ de 5 euro, puteţi bloca respectivul tarif pentru 24 de ore„, a declarat Denis Barabas, sales and marketing executive Romania şi Europa Centrală şi de Est.

Pentru a marca lansarea programului de vară, compania oferă spre vânzare 100.000 de locuri din întreaga reţea din Europa la preţuri care pornesc de la 20 de euro/segment. Rezervările se pot efectua până 21 septembrie, la miezul nopţii. 

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul a ridicat în scop umanitar o parte din sancțiunile impuse împotriva regimului taliban din Afganistan
Washingtonul a ridicat în scop umanitar o parte din sancțiunile impuse împotriva regimului taliban din Afganistan
Statele Unite au acordat talibanilor, care au preluat puterea în această vară în Afganistan, două scutiri de la sancţiunile economice impuse cu scopul de a facilita furnizarea de ajutor......
Meng Wanzhou, directoarea financiară a Huawei, a fost eliberată după trei ani de arest în Canada
Meng Wanzhou, directoarea financiară a Huawei, a fost eliberată după trei ani de arest în Canada
Meng Wanzhou, directoarea financiară a gigantului chinez al telecomunicaţiilor Huawei, acuzată de fraudă bancară, a ...
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte ...
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...