1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

IT&C

Schimbări pentru operatorii de internet: autorităţile vor verifica diferenţa dintre viteza promovată în reclame şi viteza reală

ANCOM vrea să schimbe criteriile de măsurare a vitezei conexiunilor la internet din România, astfel încât să reiasă diferenţele dintre vitezele promovate în scop comercial de operatori, viteza minimă, viteza "normală" şi cea maximă care sunt atinse în utilizarea obişnuită a serviciilor de acces la net.

20 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Astfel, în cazul conexiunilor fixe la internet, aplicaţia Netograf.ro operată de ANCOM va măsura viteza minimă de transfer a datelor, viteza de transfer disponibilă, viteza maximă de transfer, respectiv viteza promovată pe care furnizorul o utilizează în informările cu scop comercial.

La conexiunile mobile de date, autoritatea va măsura viteza estimată maximă de care sunt capabile conexiunile consumatorilor şi viteza promovată, potrivit unui proiect de decizie al ANCOM.

Proiectul prevede şi o serie de obligaţii pentru furnizorii de servicii de acces la internet, inclusiv publicarea de informaţii privind termenul de remediere a deranjamentelor (exprimat în ore), termenul de soluţionare a reclamaţiilor primite de la clienţi (exprimat în zile), frecvenţa reclamaţiilor, frecvenţa reclamaţiilor privind deranjamentele şi frecvenţa reclamaţiilor privind corectitudinea facturării.

Totodată, ANCOM vrea ca traficul efectuat de utilizatori pe aplicaţia de măsurare a performanţei conexiunii la internet Netograf.ro să nu fie taxat, contorizat, limitat sau blocat. De asemenea, operatorii vor fi obligaţi să afişeze pe site-urile proprii, la loc vizibil, un link direct către Netograf.ro.

Proiectul de decizie a fost lansat în dezbatere publică până la 1 septembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO