1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Schulz ar putea face obiectul unei anchete OLAF privind promovări discutabile în mandatul de preşedinte al PE

Social-democratul german Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului Angela Merkel la alegerile parlamentare din Germania din toamna acestui an, ar putea face obiectul unei anchete pentru că a recomandat prime şi avansări discutabile în perioada în care a fost preşedinte al Parlamentului European (PE), a anunţat joi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), potrivit DPA.

23 feb, 2017 | Agerpres

Specialişti din cadrul OLAF verifică în prezent dacă 'există suficiente suspiciuni de fraudă, corupţie sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz', a declarat un purtător de cuvânt pentru agenţia de presă germană.

Această evaluare iniţială, aflată în desfăşurare, va determina deschiderea unei eventuale anchete în acest caz. OLAF a subliniat că evaluarea nu înseamnă că vreo persoană în cauză este vinovată de vreun delict.

Revista germană Der Spiegel relatase că, în timpul mandatului său de preşedinte al PE, Martin Schulz a făcut presiuni pentru obţinerea unor termeni preferenţiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat şi alţi colegi să obţină avantaje lucrative.

Parlamentul European afirmă că nu crede că Martin Schulz a încălcat legea, dar anchetatorii OLAF nu sunt constrânşi de această poziţie.

Martin Schulz (61 de ani) a fost preşedinte al Parlamentului European din 2012 până la începutul lui 2017, când a demisionat. La finalul lunii ianuarie, el a anunţat că intenţionează să candideze pentru postul de cancelar la scrutinul legislativ din septembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO