1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Măsurile pe care le pregăteşte Firea pentru şcolile din Bucureşti: testări rapide pentru copiii cu simptome şi măşti de rezervă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat la România TV că va implementa un sistem de testări pentru copiii cu simptome, astfel încât aceştia să nu fie izolaţi de familie. Aceştia vor fi testaţi la cel mai apropiat laborator subordonat primăriei, iar internări vor fi doar în cazurile grave. Copiii vor putea rămâne în izolare la domiciliu, a spus Firea.

06 sep, 2020 | ECONOMICA.net

"Observând că, din nefericire, ghidul şi procedurile primite din partea ministerului, împreună cu primarii de sectoare am stabilit reguli care seamăna cu cele din Europa, nu vrem să aşteptăm după Guvern să deschidem şcolile şi să asigure şi tablete, masti. Ne-am luat destinul in maini, funcţionăm ca şi cum am fi ministerul Sănătăţii şi Educaţiei. Le-am cerut directorilor să ne transmită în cel mai scurt timp numărul de elevi care nu au acasă tablete sau laptopuri pentru acces la orele online", a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Firea a adăugat că s-au luat măsuri pentru ca în şcoli să se ofere măşti de protecţie.

Primarul Bucureştiului a spus că în cazul în care vor exista copii cu simptome de răceală, suspecţi de COVID-19, aceştia vor putea apela la laboratoarele de testare ale Primăriei, însoţiţi de părinţi sau bunici.

"Copilul poate să rămână la domiciliu. Nu mergem cu el la DSP să-l internăm pentru că a tuşit de două ori. Internarea se face doar în cazuri mai complicate, nu are rost să traumatizăm copiii. Îi informăm familia şi mergem la cel mai apropiat laborator de testare subordonat primăriei, în câteva ore vom ştii dacă este gripă sezonieră sau Covid. Nimeni nu este obligat, dar este important ca părinţii să ştie că dacă e nevoie au unde să testeze copiii rapid, fără să stea 2-3 zile în suspans", a explicat Firea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO