1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Scoţia ar putea solicita organizarea unui al doilea referendum de independenţă

Guvernul de la Edinburgh ar putea solicita organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei în momentul în care prim-ministrul britanic Theresa May va activa Brexitul (ieşirea Marii Britanii din UE - n.r.) în martie, a informat luni ziarul The Times, citat de EFE.

27 feb, 2017 | Agerpres

Surse din executivul britanic nu şi-au ascuns îngrijorarea cu privire la faptul că premierul scoţian Nicola Sturgeon ar putea profita de Brexit pentru a cere un nou vot cu privire la viitorul Scoţiei, după un prim referendum desfăşurat în septembrie 2014 şi în urma căruia scoţienii au respins independenţa regiunii.

Potrivit The Times, Theresa May ar putea respinge o astfel de solicitare pe motiv că riscă să provoace o criză constituţională.

Îngrijorarea guvernului britanic este că Sturgeon s-ar putea folosi activarea negocierilor pentru Brexit pentru a solicita oficial un al doilea vot, după ce prim-ministrul scoţian a avertizat că Scoţia nu doreşte să părăsească piaţa unică europeană. În schimb, May a confirmat că intenţionează să scoată Marea Britanie din piaţa unică pentru a putea controla imigraţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO