1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Scoţia: Prima femeie premier - Nicola Sturgeon preia ştafeta de la Alex Samond

Nicola Sturgeon a fost învestită miercuri în funcţia de şef al executivului scoţian în cadrul unui vot al parlamentului regional din Edinburgh, devenind prima femeie care deţine un astfel de post în Scoţia, relatează AFP.

19 noi, 2014 | Agerpres

Nicola Sturgeon (44 de ani), noul lider al Partidului Naţional Scoţian (SNP), preia ştafeta de la mentorul său, Alex Salmond, care şi-a anunţat demisia în septembrie după eşecul referendumului privind independenţa Scoţiei, scrie Agerpres.

''Profund dezamăgită'' de această înfrângere, Nicola Sturgeon este şi mai hotărâtă să continue lupta pentru independenţă în cadrul congresului SNP care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Perth, în centrul Scoţiei.

Nicola Sturgeon, ''numărul doi'' în ierarhia SNP de zece ani şi militantă naţionalistă de mult timp, a fost singura candidată în cursa pentru a-i succede lui Salmond la conducerea partidului.

Postul de şefă a executivului scoţian l-a obţinut cu sprijinul a 66 de deputaţi, în timp ce 15 deputaţi s-au pronunţat în favoarea şefei conservatorilor, Ruth Davidson, iar 39 s-au abţinut. A fost un rezultat fără surprize, având în vedere majoritatea absolută de care dispune SNP în parlamentul scoţian.

Numirea ei va fi definitivată joi, când va primi asentimentul Reginei Elisabeta a II-a.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO