Scoţienii, împotriva unui al doilea referendum asupra independenţei, în ciuda votului pentru Brexit – sondaj

Scoţienii nu cred că ar trebui să fie un al doilea referendum asupra independenţei, arată un sondaj duminică, la câteva zile după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană în ciuda sprijinului scoţian puternic pentru a rămâne un membru al blocului, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 27 iun. 2016, 05:43
Scoţienii, împotriva unui al doilea referendum asupra independenţei, în ciuda votului pentru Brexit - sondaj

Sondajul Survation a arătat că 44,7% dintre ei cred că Scoţia nu ar trebui să organizeze un al doilea referendum pentru independenţă, comparativ cu 41,9% în favoarea unui nou vot. În septembrie 2014, Scoţia a respins independenţa cu 55% din voturi, faţă de 45% pentru.

Perspectiva unui al doilea referendum a fost evocată după ce Marea Britanie în ansamblul ei a votat pentru a părăsi UE săptămâna trecută, în ciuda rezultatelor arătând că marea majoritate a scoţienilor au sprijinit rămânerea în cadrul blocului în fiecare regiune a Scoţiei, aminteşte Reuters.

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că un alt referendum este „foarte probabil” şi că Scoţia va face tot ce este nevoie să rămână în UE, inclusiv o eventuală blocare a procesului legal de ieşire a Marii Britanii.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.002 persoane pentru Daily Record şi Daily Mirror la 25 iunie, arată de asemenea că în ciuda faptului că nu sunt în favoarea unui alt referendum, dacă se va ţine unul imediat, scoţienii ar sprijini separarea de restul Marii Britanii. Potrivit Survation, 47% sunt pentru şi 41,2% împotrivă.

Duminică, Boris Johnson, favorit pentru a deveni următorul premier al Marii Britanii, a declarat că el nu a detectat „niciun apetit real” pentru un alt referendum asupra independenţei Scoţiei, adaugă Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante Omicron
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască în jos previziunile sale de creştere globală din ...
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
Volkswagen a prezentat o nouă interpretare a crossoverului compact T-Roc, acesta fiind programat să ajungă la dealeri ...
Prețuri în creștere pentru apartamentele din București. Zonele unde prețurile au explodat într-un an
Prețuri în creștere pentru apartamentele din București. Zonele unde prețurile au explodat într-un an
Prețurile cerute de proprietarii de apartamente de două camere din București au crescut în ultimul an, iar în unele ...