1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Scoţienii, împotriva unui al doilea referendum asupra independenţei, în ciuda votului pentru Brexit - sondaj

Scoţienii nu cred că ar trebui să fie un al doilea referendum asupra independenţei, arată un sondaj duminică, la câteva zile după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană în ciuda sprijinului scoţian puternic pentru a rămâne un membru al blocului, relatează Reuters.

27 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Sondajul Survation a arătat că 44,7% dintre ei cred că Scoţia nu ar trebui să organizeze un al doilea referendum pentru independenţă, comparativ cu 41,9% în favoarea unui nou vot. În septembrie 2014, Scoţia a respins independenţa cu 55% din voturi, faţă de 45% pentru.

Perspectiva unui al doilea referendum a fost evocată după ce Marea Britanie în ansamblul ei a votat pentru a părăsi UE săptămâna trecută, în ciuda rezultatelor arătând că marea majoritate a scoţienilor au sprijinit rămânerea în cadrul blocului în fiecare regiune a Scoţiei, aminteşte Reuters.

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că un alt referendum este "foarte probabil" şi că Scoţia va face tot ce este nevoie să rămână în UE, inclusiv o eventuală blocare a procesului legal de ieşire a Marii Britanii.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.002 persoane pentru Daily Record şi Daily Mirror la 25 iunie, arată de asemenea că în ciuda faptului că nu sunt în favoarea unui alt referendum, dacă se va ţine unul imediat, scoţienii ar sprijini separarea de restul Marii Britanii. Potrivit Survation, 47% sunt pentru şi 41,2% împotrivă.

Duminică, Boris Johnson, favorit pentru a deveni următorul premier al Marii Britanii, a declarat că el nu a detectat "niciun apetit real" pentru un alt referendum asupra independenţei Scoţiei, adaugă Reuters.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO