1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Scumpiri în lanţ la început de an. Ce va urma

Anul 2014 a debutat cu scumpiri în lanţ, arată datele statistice. Statisticile oficiale arată că preţul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singură lună, iar fructele şi ţigările s-au scumpit cu circa 3 la sută

15 feb, 2014 | RTV

Anul 2014 a debutat cu scumpiri în lanţ, arată datele statistice. Legumele, fructele, ţigările sau carburanţii au înregistrat creşteri importante de preţuri. Însă veştile proaste pentru români nu s-au terminat, pentru că urmează noi scumpiri, informează #România TV#.

Energia reprezintă principalul pericol pentru români în 2014. Gazele se scumpesc la fiecare trei luni, potrivit calendarului stabilit de guvern cu FMI. Astfel, după ce am avut o scumpire cu un procent la început de an, urmează alte trei scumpiri. Aşa că la final de an vom plăti pentru gaze cu aproape 10% mai mult faţă de anul trecut.

Şi preţul curentului electric va creşte anul acesta. Noua taxă de stâlp pe care o vor plăti firmele din domeniu ar putea aduce facturi mai mari cu până la 3% în al doilea trimestru. De asemenea, de la 1 aprilie, acciza de 7 eurocenţi va mări preţul unui litru de carburant cu 40 de bani.

Noile scumpiri vin după creşteri importante de preţuri la început de an. Statisticile oficiale arată că preţul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singură lună, iar fructele şi ţigările s-au scumpit cu circa 3 la sută. De asemenea, creşterea cursului euro a adus facturi mai mari la telefon şi bilete de avion mai scumpe. Toate acestea au şubrezit puterea de cumpărare a românilor chiar după sărbători.]

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO