Se adâncesc diferenţele dintre Marea Britanie şi celelalte ţări din UE

Diferenţele dintre Marea Britanie şi celelalte ţări ale Uniunii Europene se adâncesc, potrivit unui sondaj realizat în patru ţări şi dat publicităţii sâmbătă, scrie AFP.
Economica.net - Dum, 01 dec. 2013, 07:44
Se adâncesc diferenţele dintre Marea Britanie şi celelalte ţări din UE

Ancheta revistei Observer, realizată de institutul de sondaje Opinium în Marea Britanie, Franţa, Germania şi Polonia, arată că britanicii au o viziune despre UE care se deteriorează.
În acelaşi timp, ţările UE sunt din ce în ce mai convinse că Marea Britanie aduce puţine beneficii celor 28 de state membre ale Uniunii.

Premierul britanic, David Cameron, a promis un referendum privind adeziunea ţării sale la Uniunea Europeană, înainte de sfârşitul lui 2017, dacă va fi reales în 2015.

Ancheta arată, de asemenea, că numai 26% dintre britanici sunt de părere că UE este un ‘lucru bun’, faţă de 62% dintre polonezi, 55% dintre germani şi 36% dintre francezi.
Numai 9% dintre germani, 15% dintre francezi şi 33% dintre polonezi consideră că Marea Britanie este o ‘forţă pozitivă’ în Uniunea Europeană.

În Germania, 44% dintre persoanele chestionate se opun ca Marea Britanie să beneficieze de condiţii specifice de parteneriat, faţă de 16% persoane favorabile. În Franţa, 36% se opun şi 26% sunt de acord cu această idee. În schimb, 38% dintre polonezi se declară pentru şi 23% împotrivă.
Ieşirea Marii Britanii din UE i-ar afecta numai pe 24% dintre francezi şi 36% dintre germani, însă 51% dintre polonezi sunt de părere că ar avea un efect negativ pentru Uniune.

În acelaşi timp, 64% dintre britanici cred că UE are un impact negativ asupra imigraţiei, faţă de 59% dintre francezi, 42% dintre germani şi numai 20% dintre polonezi.
Studiul a fost desfăşurat pe un eşantion de peste 2.000 de persoane din Marea Britanie şi de peste 1.000 de subiecţi în fiecare din celelalte trei ţări, Germania, Polonia şi Franţa.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...