Se caută investitori pentru blocul de lux al soţilor Popovici, condamnați în dosarul „Trofeul calităţii”

Firma EuroSmart Investment a luat un credit de 10 milioane de euro, bani folosiți pentru ridicarea unui bloc de lux în Capitală. Firma este acum in insolvență, iar blocul, finalizat în proporție de 73%, este evaluat la puțin peste 5 milioane de euro.
Andrada Ghira - Dum, 09 feb. 2014, 22:02
Se caută investitori pentru blocul de lux al soţilor Popovici, condamnați în dosarul

Firma EuroSmart Investment, care a construit proiectul rezidenţial Eminescu 220, și a cărui arhitectură a fost realizată de renumitul arhitect Dorin Ştefan, a intrat în insolvenţă în octombrie 2012. Ansamblul este finalizat în proporţie de peste 70%.

Îniante ca proiectul să intre în insolvență, lucrările erau oprite de mai bine de un an. Administratorul judiciar al firmei, Casa de Insolvenţă Transilvania, a dispus evaluarea ansamblului, dar o strategie de valorificare nu a fost încă stabilită.  Cert este că se caută investitori pentru finalizarea lucrărilor.

Eurosmart Investment și administratorul judiciar au avut 20 de întâlniri şi vizionări toamna trecută cu posibili clienţi interesaţi să investească în blocul de locuinţe. Posibilele investiţii vizează finalizarea blocului şi vânzarea acestuia, se arată în ultimul raport de activitate publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. 

De asemenea, administratorul judiciar a dispus evaluarea proiectului. 

„Valoarea activului deţinut de Eurosmart Investments este de 5.520.000 euro fără TVA. Activul este reprezentat de o clădire cu 21 apartamente şi două spaţii comerciale. Clădirea este finalizată în proportie de 73%. Procedura de insolvenţă a Eurosmart Investment se află în perioada de observaţie, iar o strategie de valorificare a activului nu a fost încă stabilită”, este răspunsul Casei de Insolvenţă Transilvania la solicitarea ECONOMICA.NET.

Alpha Bank, cel mai mare creditor 

Din tabelul preliminar al creanţelor, cea mai mare datorie pe care un creditor o are de recuperat este cea a băncii finanţatoare, Alpha Bank România, de 50,5 milioane de lei, adică peste 11 milioane de euro. În total, valoarea creanţelor este de 14,8 milioane de euro.

Marina Popovici figurează cu o creanţă de 375.000 de euro, iar Forum Invest, aflată la rândul ei în insolvenţă şi controlată de soţii Popovici, figurează cu o creanţă de 700.000 de euro.

Următorul termen în dosarul insolvenţei blocului de lux ridicat de soţii Popovici este 19 februarie 2014. 

Soții Marina și Bogdan Popovici au fost condamnați anul trecut la 5, respectiv 7 ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calității„, dosar care se referă la strângerea ilegală de fonduri pentru finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Adrian Nastase în 2004. acuzațiile aduse celor doi au fost spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...