Se caută români în străinătate. Aproape 570 de posturi vacante în Italia, Germania şi Malta

Angajatori din 12 state europene au aproape 570 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe în Italia, Germania, Malta şi Cehia. În Italia sunt 280 de locuri de muncă disponibile, dintre care 100 pentru infirmieri şi 140 pentru de asistenţi medicali, iar angajatori din Germania oferă 125 de locuri de muncă, cele mai multe în construcţii.
Economica.net - mie, 03 mai 2017, 15:24
Se caută români în străinătate. Aproape 570 de posturi vacante în Italia, Germania şi Malta

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatori din Italia au disponibile 100 de posturi de infirmier, 100 de asistent medical generalist, 40 de asistent medical şi 40 de îngrijitor la domiciliu.

Firmele din Germania vor să angajeze pe 125 de locuri de muncă disponibile, cele mai multe în construcţii: betonist (patru posturi), excavatorist (patru), montator izolaţii clădiri (patru), operator utilaje pentru construcţii (trei), zidar (trei), electrician în construcţii (doi), electrician în construcţii cabluri (doi), lucrător în construcţii (doi), maistru construcţii reţele de cabluri (doi), maistru hidroizolaţii clădiri (doi), maistru construcţii de drumuri (doi), instalator sau montator ţevi (un post), instalator clădiri (un post), manager în construcţii (un post), maistru construcţii civile (un post), mecanic instalaţii sanitare, termice sau de climatizare (un post), muncitor în construcţii din beton armat (un post), montator acoperişuri (un post), operator stivuitor (un post), operator pompe beton armat (un post), tehnician electronist (un post) şi sudor (un post).

Angajatorii din Germania mai caută să angajeze pe posturi de: şofer profesionist (50), asistent medical (cinci), fizioterapeut (cinci), specialist în sisteme de canalizare (patru), bucătar-chef de partie (trei), inginer testare echipamente semiconductoare automate (trei), operator maşini (doi), ambalator (un post), demichef de rang (un post), dezvoltator software Backend (un post), dezvoltator software Frontend (un post), grădinar (un post), infirmier (un post), îngrijitor persoane vârstnice (un post), hamal (un post), inginer electronist şi software (un post), inginer sau expert unităţi hidrostatice (un post), inginer proiect sisteme hidraulice (un post), manager calitate (un post).

În Malta sunt vacante 70 de locuri de muncă, 50 pentru cei care vor să se angajeze ca operator maşini, 10 pentru mecanic de avioane şi tot 10 pentru lucrător la structuri metalice pentru avioane.

În Cehia sunt disponibile 50 de locuri de muncă, dintre care 30 pentru şofer de autobuz, 10 pentru sudor, cinci pentru electrican auto şi cinci pentru mecanic auto.

În Belgia sunt oferite 13 locuri de muncă, dintre care două pentru mecanic de camion, două pentru mecanic întreţinere şi două pentru programator. De asemenea, câte un post este pentru lucrător carosier, electrician de întreţinere şi reparaţii, operator la maşină de imprimat sau inscripţionat, operator macara, sudor, şofer de camion pentru gunoi şi tâmplar.

Angajatorii din Marea Britanie au 10 posturi vacante de tâmplar şi dulgher naval.

În Austria sunt disponibile şase locuri de muncă, dintre care trei de lăcătuş mecanic CNC şi câte unu de tâmplar, mecanic auto şi sudor.

În Slovacia sunt vacante patru locuri de muncă, două de bucătar şef şi două chelner, iar în Spania sunt tot patru locuri, două de matriţer şi curăţitor produse din plastic şi două de operator turnare prin injecţie produse din plastic.

De asemenea, în Letonia sunt vacante trei posturi de lucrător în depozit, iar în Polonia şi Suedia câte un loc de muncă, pentru operator maşină de frezare şi, respectiv, un post de manager grup experţi explorare.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă din aceste state pot afla mai multe date de pe site-ul www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde vor fi îndrumate de un consilier EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Viitorul Renault 5 va avea două variante de baterie și o autonomie maximă de 400 km
Viitorul Renault 5 va avea două variante de baterie și o autonomie maximă de 400 km
Marca franceză Renault a dat primele detalii tehnice oficiale despre viitorul Renault 5, model electric care va ajunge pe piață anul viitor cu un preț de bază de 25.000 de euro....
Prețul energiei electrice a scăzut în noiembrie în România, după patru luni consecutive de creștere
Prețul energiei electrice a scăzut în noiembrie în România, după patru luni consecutive de creștere
Prețul energiei electrice vândute pe piața spot a scăzut ușor în noiembrie, penultima lună a anului fiind prima în ...
Ungaria nu susține nici rectificarea  bugetului UE, nici aderarea Ucrainei la UE
Ungaria nu susține nici rectificarea  bugetului UE, nici aderarea Ucrainei la UE
Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, a declarat ...
A fost aprins iluminatul de Sărbători din Capitală. Instalațiile au costat 5 mil. lei
A fost aprins iluminatul de Sărbători din Capitală. Instalațiile au costat 5 mil. lei
Iluminatul festiv din Capitală şi luminile din Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei au fost aprinse, joi, de trei ...