Se caută români în străinătate. Ce locuri de muncă pun la bataie

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 432 de locuri de muncă vacante în Germania, Republica Cehă, Marea Britanie, Italia, Suedia, Franţa, Slovacia, Norvegia, Bulgaria şi Finlanda, Olanda, Irlanda, Austria, Spania şi Franţa, informează miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Economica.net - mie, 25 mai 2016, 19:04
Se caută români în străinătate. Ce locuri de muncă pun la bataie

Conform ANOFM, în Germania există 95 de locuri de muncă, dintre care câte 15 pentru factori poştali şi 15 pentru electricieni în construcţii, zece pentru educatoare, şapte pentru şoferi de camion, patru pentru lăcătuşi mecanici, câte trei pentru asistenţi medicali geriatrie, dezvoltatori aplicaţii IT, muncitori necalificaţi în industria prelucrării metalelor, instalatori instalaţii încălzire, muncitori necalificaţi în industria metalică (galvanizare) şi instalatori instalaţii apă şi gaz, câte două pentru coordonatori departament planificare financiară, visual designeri şi tâmplari (alternativ dulgher) şi câte un loc pentru sudor MAG, asistent medical în pediatrie, asistent medical generalist, Go Backend Developer etc.

Românii care vor să lucreze în Marea Britanie au la dispoziţie 70 de locuri de muncă, astfel: 55 pentru îngrijitori persoane şi 15 pentru îngrijitori persoane la domiciliu.

În Italia sunt 60 locuri de muncă, 30 pentru asistenţi medicali şi 30 pentru îngrijitori persoane.

Suedia oferă 55 de locuri de muncă: 20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto şi câte zece pentru mecanici auto şi tinichigii auto.

Republica Cehă pune la dispoziţia românilor 45 de locuri de muncă, astfel: 25 pentru şoferi profesionişti camion, 15 pentru şlefuitori/pilitori, trei pentru şoferi de camion categoria C+E, unul pentru şofer camion (transport intern şi internaţional) şi unul pentru manager logistică.

În Slovacia sunt 38 de locuri de muncă – 30 pentru şoferi autocamion transport internaţional, şapte pentru îngrijitori persoane/infirmieri şi unul pentru inginer de calitate, iar Norvegia oferă 31 de locuri de muncă – câte şase pentru tâmplari/parchetari, tâmplari tradiţionali, montatori şi zugravi, două pentru doctoranzi cercetători în comportament uman complex şi câte un loc pentru: doctorand cercetător în studii internaţionale, doctorand cercetător în inteligenţă artificială, doctorand cercetător sisteme inteligente, doctorand în Departamentul de Informatică, doctorand cercetător în domeniul eticii organizaţionale.

Bulgaria are şi ea 20 de locuri de muncă vacante, zece pentru operatori reţea de telefonie mobilă şi zece pentru operatori în industria de prelucrare a lemnului. Finlanda caută patru operatori CNC, doi sudori şi un lucrător în metal – sudor, iar Olanda vrea şase muncitori în agricultură.

Irlanda are nevoie de un tinichigiu auto şi un vopsitor auto, Austria caută un ofiţer proiecte europene, Spania doreşte un maseur, iar Franţa are un loc de muncă pentru lucrător în hotel.

‘Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma’, precizează ANOFM, într-un comunicat remis miercuri.

Te-ar mai putea interesa și
Retailerul Auchan ajunge cu MyAuchan din stațiile Petrom la 50 de unități. Mai au 350 de reamenajat
Retailerul Auchan ajunge cu MyAuchan din stațiile Petrom la 50 de unități. Mai au 350 de reamenajat
La începutul lunii mai, rețeaua de magazine MyAuchan din stațiile Petrom, operată de retailerul francez Auchan, a ajuns la 50 de unități în peste 20 de localități. ...
SUA, pe cale să depăşească momentul critic al pandemiei. Circa 58% dintre adulţi sunt deja vaccinaţi – oficial american anti-COVID-19
SUA, pe cale să depăşească momentul critic al pandemiei. Circa 58% dintre adulţi sunt deja vaccinaţi – oficial ...
SUA sunt pe cale să depăşească momentul critic al pandemiei, aproximativ 58% dintre adulţi fiind deja vaccinaţi anti-COVID-19, ...
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 8 mai anunțul de licitație pentru ...
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Declaraţia de beneficiar real pentru firme a redevenit obligatorie, de aceea, săptămâna aceasta, problema va fi dusă ...